Dissabte, 4 de març, el Parc Natural de la Península de Llevant celebrà  la seva ampliació en s’Alqueria Vella d’Abaix.

Durant tot el dia es van dur a terme tot un seguit d’activitats i tallers diversos, per a tota la família. Prèviament, divendres hi va haver una xerrada al teatre d’Artà al voltant de les plantes  medicinals salvatges. La jornada de dissabte va incloure tres tallers matiners per a tota la família: taller de bitxeria aquàtica, taller de llata i taller de plantes salvatges.

Després de la presentació de la recuperació del rellotge de sol de s’alqueria Vella, les autoritats van dirigir unes paules als presents.










Primer va parlar el batle d’Artà, Manolo Galán, qui recordà els primers que van fer feina per declarar el parc de Llevant, subratllà d’importància del gran equip de persones que treballen al parc, que han apropat al parc al poble d’Artà i especialment als infants.



El batle de Capdepera va ser el segon en parlar agraint la feina feta pel conseller Miquel Mir per consensuar les diferents opcions i recordar l’interès de Capdepera per controlar els distints usos i la solució que s’ha donat al pàrquing de Cala Agulla que qualificà com “la passa més important dels darrers quaranta anys de la història de Capdepera”.

 

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, va ser el darrer en parlar i va tornar a donar les gràcies a les persones que van lluitar des del minut zero per aconseguir que el parc de Llevant fos una realitat, simplement per protegir un bocí de la nostra terra crear un reservori de biodiversitat i patrimoni natural. Destacà que per ventura s’ha tardat molt en fer l’ampliació, però recordà que ha estat molt treballada, “hem intentat que hagi estat el més consensuada possible”. Recordà que el Parc natural de Llevant és el parc més gran de Mallorca (El parc del Llevant abasta 10.917 hectàrees terrestres i 6.194 hectàrees marines). També va tenir unes paraules per agrair la tasca del personal del parc, i posar en valor l’educació ambiental.

Després de la “fotografia de família”, se va amollar una milana recuperada en el COFIB.





Amb un refresc a les portes del Centre d’Interpretació acabà l’acte.