Els guardonats amb els representants dels teatres i auditoris públics de les Illes.
Dia 2 de juliol l'Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears atorgà els Premis de les Arts Escèniques 2014. Aquests premis es donen ininterrompudament des de l'any 2007 i són un reconeixement als professionals i les companyies que fan possible que a les Illes tenguem una bona mostra d'espectacles de les arts escèniques de molta qualitat.
Els guardonats a aquests premis en les seves diferents categories han recaigut en:
Noctàmbuls per Millor espectacle 2014
Jaume Miró Millor text teatral per Dels llargs camins
Miquel Àngel Torrens Millor interpretació masculina per Dels Llargs camins i Hamlet Party
Aina Cortès Millor interpretació femenina per Zombis (Teatre de barra) i Ca nostra
Josep Ramon Cerdà: Direcció per Hamlet Party
Disset Teatre: Premi Especial.
L'Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears es constituí el mes de setembre de 2005 i actualment la integren sis municipis (Alcúdia, Artà, Calvià, Capdepera, Manacor i Sant Llorenç).
L'acte tengué lloc el 2 de juliol a la Finca Pública Galatzó (es Capdellà) i comptà amb la presència dels guardonats, els programadors i les autoritats municipals, així com de familiars i professionals de les arts escèniques que han volgut acompanyar els seus companys.
L'orquestra de jazz calvianera Big Band Melody actuà per primera vegada, recuperant el nom de l'orquestra de Jazz de Josep Rubio dels anys 40.
L'ATAPIB té com a objectius, entre d'altres, el foment de les activitats escèniques i musicals, la formació de públic, l'establiment de mecanismes de comunicació i col·laboració amb el sector artístic i la col·laboració amb les diferents entitats públiques i privades en el desenvolupament de la intervenció i gestió en l'àmbit de les arts escèniques i musicals.
Els sis municipis concentren els espais escènics amb una programació estable i continuada durant tot l’any de les Balears. L'Associació és sobretot un espai de debat, de trobada, d’intercanvi per posar en comú molts de temes que afecten el dia a dia dels teatres i auditoris.
Per altra banda, també, i de cada vegada més, ofereixen programacions conjuntes. Això vol dir que es posen d’acord per contractar uns espectacles, interessants per als diferents públics. Això afavoreix que les companyies actuïn a més espais, i també que des de l’administració pública els recursos es gestionin amb més eficiència, ja que d’aquesta manera els costos minven.