Tenc la impressió que el govern
                          ha perdut els papers... 




Maquiavel (1469-1527). Historiador, polític i teòric italià, va dir: "Tots els Estats ben governats i tots els prínceps intel·ligents ho han de manejar tot per no tenir la gent desesperada i descontenta." 
 
Tenc la impressió que el govern ha perdut els papers i que la societat actual està cansada d’intentar percebre la realitat. Podem treballar si és que un te un treball, que avui és un luxe! Tothom gasta el poc que té perquè no té cap elecció  per viure, i cada dia et cobren més per tot... llibres de l’escola dels seus fills (en la resta d’Europa els llibres són reutilitzats una i una altra vegada!), el menjar és més car que a Alemanya, les multes són el doble que a França, la benzina és la més a d’Europa, i així tot... i quan rebem la factura estam indignats. La prova més clara que es pot veure és l’economia del país: pagam preus desorbitats per tot i volen carregar-los més? Això ha ens ha menat a una situació en què la gent no pot viure! 
 
I si has guanyat alguns diners, has de donar els tres reals dels quatre que tenies, com els vassalls en l’Edat Mitja, i així el benestar de la societat de pseudo-solidaritat s’enfonsa com un castell de sorra. La gent cada dia ha de treballar més i cobrar menys, i per a rematar-ho, amb contractes “fems” que no afavoreixen ningú, ni l’economia, senyors consellers! Els pares rarament poden veure els seus fills, perquè han de complir amb les hores extres (gairebé poques vegades pagades), i encara hi ha moltes empreses que es queden amb les propines.  En un país on moltes famílies viuen sense la pensió dels avis, tot trontolla!; en un país on el sistema educatiu no és atès adequadament, que està obligada a aplicar el TIL, que és la més gran aberració que he vist en anys!; en un país on els jutges i funcionaris van sobrecarregats a causa de la manca de mitjans!; en un país on no hi ha temps per a la cultura, on tot el món està hipnotitzat per la televisió, la “juga estació” i el "save me of the luxury!” (traduccions tilerianes) que ha desplaçat el Quixot!, i així el que era una sana bogeria literària ha estat substituït per la hipocresia política actual!
 
Sé que vaig a repetir-me, però aquesta cita de Groucho Marx ho diu realment tot: "La política és l’art de cercar problemes, trobar-los, fer-ne un fals diagnòstic i llavors aplicant els remeis equivocats."  I si algú amb una mica de sentit comú s’atreveix a suggerir que la recuperació passa per una reforma seriosa de la qualitat dels productes oferts i sobre tot amb un impuls eficaç al món laboral, amb la qualitat adequada dels contractes..., immediatament apareix a la televisió, un home ben vestit i bastant cregut, a veure com es diu?, ah si!, ara record que aquest s’ha oblidat de tot el que va prometre!, i que ens conta contes sobre el nostre futur meravellós, negant qualsevol canvi en els èxits del passat, mentre la meitat de les persones moren de fam! 
 
Ens hem convertit en una societat de pagament, compram amb targetes de plàstic, i arriben les factures de llum, gas, telèfon, benzina, llibres..., i podem morir de fàstic! Estam envoltats d’empreses estafadores que tenen la gosadia de treure sense permís l’import de les factures directament del nostre compte corrent...   Protestam per la injustícia, per la depravació, ningú sap exactament on vol anar, però no et preocupis, els hipòcrites no t’obliden. Aquests et  donaran senyals d’afinitat intensa pocs mesos abans de l’excursió del diumenge a les urnes, i dos minuts després de les 20 hores, quant s’haurà depositat l’última votació, podràs veure amb quina facilitat t’obliden... A veure, i tu qui ets? Ja en tornarem a parlar d’aquí a quatre anys!
 

Bernard Boutique