La primera jornada botànica amb Felip Esteva ens va permetre redescobrir un endemisme d'es Carregador: el limonium capdeperae


   Primera sortida botànica de les programades amb Felip Esteva de guia. El passat edisasabte, dia 4, a les 9 del matí, la primera experièn cia d'aquesta naturalesa es va posar en marxa. Deu intrèpids iniciaren la ruta Son Moll-N'Aguait-Es Carregador-Punta d'en Rabassó, i tornada, i s'ha de dir que no tots la pogueren acabar.  Però això no s'ha d'atribuir a la duresa del recorreut sinó a la manca d'entusiasme d'alguns participants.

   Una llàstima, perquè l'itinerari no ens va decebre gens ni mica, ans al contrari, acompanyats d'un temps primaveral, poguérem gaudir d'una passejada esplèndida i, sobre tot, de les explicacions pertinents sobre la flora de la zona, plena d'elements d'altíssim interès botànic.

   Com no podia ser d'altra manera, l'estrella de totes les espècies que poguérem observar, amb els tamarells presidint-ho tot, va ser el limonium, saladela o saladina, que especialment en es Carregador presenta algunes colònies excepcionals. D'aquestes, algunes són endemismes que només es poden veure precisament en aquesta zona, i en cap altre lloc del món, com ara el limonium capdeperae. Es tracta, com molts sabeu, d'una petita planta que floreix a partir del mes d'agost i que té el seu hàbitat en espais rocosos de la vorera de mar.

   Al costat de la platgeta d'es Carregador, antany, hi havia una senyalització informativa sobre la importància tant d'aquesta espècie com del seu entorn, amb explicacions científiques incloses. Avui en queden els panells, totalment abandonats, vestigi d'un temps en què l'esperit conservacionista devia tenir més adeptes.

   Bé, tot plegat podem dir que la primera sortida del programa previst va resultar engrescadora i que, si no hi ha res de nou, en serem adeptes seguidors fins al final. La propera, el dia 18, per la zona de sa Mesquida i es Cap des Freu. Ja us ho recordarem.