Un acte de reconeixement als professionals de l’artesania de Mallorca



La carta artesana és la certificació oficial a Mallorca per a les persones que exerceixen un ofici artesà amb uns coneixements i pràctiques adequades a aquest ofici, respectant les tècniques i els processos artesanals. La carta de mestre artesà és la categoria per a professionals amb un mínim de 10 anys d’experiència i que destaquen per la perfecció en la tècnica i uns coneixements teòrics excel·lents. 

Na Yolanda, és la llatera més jove de l'associació Art de la pauma que te la seu al Parc Natural de Llevant i l'única que ha aconseguit la carta artesana en aquesta modalitat. Ha creat una línea de productes que anomena Yolitas i que les podeu trobar a Ca n'Argos a Cala Rajada. Aquí teniu el seu facebook on podeu veure preciositats:
https://www.facebook.com/yolitas.es





L'acte, on també s'han lliurat els VIII Premis Artesania de Mallorca, ha començat amb el lliurament de cartes artesanes als professionals que hi han pogut assistir. Entre 2020 i 2021, la Ponència Tècnica d’Artesania s’ha reunit en cinc ocasions per avaluar nous professionals del gremi, que han donat lloc a 71 noves cartes artesanes i una més de mestre artesà.

El conseller Alzamora ha demanat als nous artesans que exposin la seva carta «amb orgull, a fires i mercats, al taller i a les botigues. I, a les vostres xarxes socials, que avui són el principal aparador, indicau que teniu acreditació oficial. Perquè això dóna valor a la vostra feina i això us diferencia de qui no és verdaderament artesà». 

A més, Alzamora ha remarcat que l’objectiu del Consell és «que les iniciatives empresarials artesanes, els tallers i el producte de Mallorca artesà siguin competitius, i per això incidim en dues línies de feina: per una banda, professionalitzar el sector, impulsant el respecte cap a les cartes artesanes; i, per altra, actualitzar l’artesania, perquè és viva, sorgeixen nous oficis, noves tècniques, i és necessari consolidar la modificació del Repertori d’Oficis Artesans ja iniciat».

Enhorabona, Yoli!!!