Lena Galdoic i Miquel Genovart regenten el centre de busseig Starfish Diving Mallorca de Cala Millor



A principi de maig informàvem del campionat de Balears d’apnea indoor, celebrat dies abans en la piscina de Capdepera. En Miquel viu (i treballa) molt lligat al món submarí i fa feina al centre de busseig Starfish Diving Mallorca.
Ens convoca a la botiga que regenta juntament amb na Lena Galdoic. Abans de començar amb les preguntes visitem la seva botiga, on venen articles de platja, estris de busseig i apnea, i el centre de busseig. També lloguen tot tipus de material (de totes les talles) neoprens, botelles, aletes... tot el que el client necessiti a nivell particular.
En Miquel ens comentà que “altre aspecte molt important són els cursos, feim des del bateig de la mar, que és el més bàsic, el màster, avançats... tots els títols de busseig recreatiu fins els professionals. Na Lena és instructora d’instructors”. 


- En el vostre centre, què és la base del negoci ?
- Miquel: Primer és la venda i lloguer de productes, el gruix de la nostra clientela és el busseig recreatiu. Intentem fidelitzar els nostres clients i oferir material de primera qualitat i orientació. Feim sortides en grup i els cursos, dels que s’encarrega na Lena.

- Quina és la base per a fer un esport com aquest?
- Lena: Primer se necessita un bon estat de salut físic i després ganes de practicar-lo. Si t’agrada la mar, si t’agrada nedar o anar a la platja, és una bona oportunitat per conèixer l’entorn marí.

- No necessites unes condicions físiques especials?
- Lena: No. Has de saber nedar. Parlem d’un nivell bàsic, no cal ser un bon nedador. Els coneixements bàsics de busseig i apnea els donem nosaltres. Evidentment si n’hi ha malalties prèvies s’ha d’anar al metge. Tenim un formulari que s’ha d’emplenar, contestant tota una sèrie de preguntes. Si la resposta és no  a tots els ítems vol dir que et trobes bé i podem anar a bussejar.  Si se tenen malalties prèvies un metge ha de fer un certificat que ho permeti o no.

- Quina titulació bàsica ha de tenir un monitor de submarinisme o per acompanyar grups?
- Lena:  En Miquel és instructor pels free-divers (apnea) i jo també. També es necessari ser instructor d’aigües obertes. Això és el més bàsic.
- Miquel : Na Lena és de les poques dones d’Espanya que tenen el títol d’instructora d’apnea i d’staff. Ara esta preparant-se per tenir la titulació més alta que és la de director.

- Quant de temps fa que teniu el centre de busseig?
- Lena: Jo vaig fundar aquest centre en el 2015 i duia una petita botiga molt especialitzada. L’any passat en Miquel s’uní  al centre i vam canviar d’ubicació i projecte.
- Miquel: Hem completat el centre de busseig convertint-lo en centre de busseig i apnea i botiga. A més preparem curs.
- Lena: La botiga ha ampliat molt l’oferta. Abans tenia una botiga pels clients que volien un material específic, com unes ulleres o unes aletes.  Ara és més professional i l’oferta és major, de fet servim des del més bàsic al més tècnic, des de estris per la platja a material de competició.

- Però  tot de qualitat...
- Miquel: Si, tot el que podeu trobar a la botiga, fins i tot el més senzill, és de marques que ofereixen una bona qualitat. N’hi ha material a bon preu que no és xerec i ofereix unes bones prestacions.

- Voleu afegir alguna cosa?
-  Lena: Convidar a tothom a visitar-nos. Per residents sempre tenim preus especials i descomptes en les activitats.
- Miquel: Animem a venir a tots els qui els agradi la mar, aprovar tant el busseig com l’apnea. Els millors paisatges de Mallorca son sota la mar, us animem a descobrir-los.

 - Moltes gràcies i molta sort!



Clica contactar