Entrevista al nou president

   de l’Atlètic EscolarIniciam aquesta  sèrie de converses d’actualitat amb Lorenzo Baltasar Servera, un jove cala-rajader aficionat al bàsquet que, des del passat estiu, és el president del club de  local d'aquest esport, l'Atlètic Escolar.

En Lorenzo té 27 anys i forma part d’un grup de joves jugadors de bàsquet que s’han format en el si del club. Ara, part d’aquest grup ha fet una passa endavant i ells són els caps visibles de la junta directiva.


- Com has arribat a president de l’Atlètic Escolar?

-  Ha estat un canvi natural. En Quico Muñoz, anterior president, va manifestar que no tenia intenció de continuar perquè considerava  que el seu cicle en el club havia acabat (ha estat un any president però ja en feia uns quants que era a la junta) i jo i altres companys vàrem començar a pensar en la possibilitat de fer-nos càrrec del club. Personalment, em feia ganes i vaig cercar gent per a col·laborar amb mi.  A l’assemblea va sortir una nova junta amb alguns vocals nous i d’altres que continuaven.

 

- Quin són els nous càrrecs de la junta?

-  Na  Laura Flaquer n’és la secretària; en Pep Sancho, el tresorer i en Guillermo Mir el coordinador esportiu. En Guillermo, a més, durà tot el tema de comunicació.

- Quins projectes teniu?

- La nostra feina serà més o manco continuista, és clar que canviarem algunes coses però respectant la feina feta fins ara. Per exemple, hem apostat  per potenciar la figura del coordinador esportiu, controlant la feina dels entrenadors i tots els aspectes esportius del club. És una figura que trobam molt necessària

 


- I com teniu la pedrera?

- La volem potenciar i per això volem dur a terme el projecte d’escoleta de bàsquet que va presentar n'Ani Muñoz, que consisteix a fer un cicle amb tres nivells, cadascun amb el nom d’un animal, i iniciar els nins i nines en el bàsquet a poc a poc. Ens trobam que tenim pocs minis i el futur del club passa per potencia la base. En aquesta etapa és on es fa més feina i esperam veure els resultats.

 

- Quants jugadors sou al club?

- Ara per ara som devers 90 jugadors federats, als quals n'hem d’afegir una vintena de l’escoleta de bàsquet. Tenim clar que no volem que cap nin o nina que vulgui jugar a bàsquet es quedi sense poder-ho fer. En les categories que no tenim prou jugadors hem arribat a convenis de col·laboració amb el club d’Artà, així tenim un equip d’infantil femení a mitges Capdepera-Artà (són sis de cada equip i hi ha dos entrenaments a cada club). També hi ha els equips d’infantils masculins i cadet femení, que no ens basten per fer equip i juguen a Artà. Els clubs petits, de poble, hem de col·laborar.

 

- I teniu suficients entrenadors?

- Una finalitat que teníem era que cada equip havia de tenir el seu propi entrenador. L’any passat se van fer cursos d’entrenadors en què participaren jugadors del club, i a més comptam amb entrenadors d’Artà. 

- Quants d’equips presentau, aquesta temporada?

-  Els equips i entrenadors per la temporada 2013-2014  són:

Premini masculí, entrenat per Sebastià Regueiro

Premini femení,, entrenat per Ani Muñoz

Mini msculí, entrenat per Javi Macarro

Mini femení, entrenat per Laura Flaquer

Infantil femení, entrenat per Carlos Cruz i Marta Gili

Cadet masculí, entrenat per Lorenzo Baltasar

Júnior masculí, entrenat per Guillermo Mir

Júnior femení,  entrenat per Pep Sancho i Joan Antoni Ferrera

Sènior masculí, entrenat per Maria Ginard

- Per acabar, com teniu el tema econòmic?

- No ens podem queixar. Estam fent feina per cercar nous espònsors i confirmar els que ja tenim. Som conscients que estam en època de crisi i les empreses han de fer comptes. Així i tot fan esforços i col·laboren el que poden i nosaltres ho agraïm. Si altres anys donaven 10 i ara donen 5, ben rebuda és la col·laboració.

 

- Alguna cosa a afegir...

- Si, vull animar la gent a venir a "Es Figueral" a veure els partits i animar els nins i nines a venir a l’escoleta a provar el bàsquet, estic segur que els agradarà, i faran esport i amics.

 

Moltes gràcies, Lorenzo, i endavant.