La coral s'Alzinar celebrà els seus 40 anys cantant



Iniciada la recta final de les festes amb els dies amb les propostes més “tradicionals”, en el sentit que es tracta d’actes assumits com a propis i viscuts intensament. Dia 23 d’agost ha estat un d’aquests dies amb dues propostes que són al programa des de fa anys i panys. Parlem del concert de la Coral s’Alzinar i la revetla o “berbena” del dissabte de Sant Bartomeu.
 

La Coral s’Alzinar omplí de gom a gom l’església de Capdepera. No havíem vist tanta gent al concert de Sant Bartomeu de la nostra estimada coral, que aprofità la seva actuació per a celebrar el seu 40è aniversari. Com va dir la presidenta “A Mallorca n’hi ha algunes corals que poden dir que fa 40 anys que canten, però cap que pugui dir que té la mateixa directora durant aquest anys”. La mateixa directora i alguns cantaires.


 

En total interpretaren 14 peces musicals. En una primera part pogueren escoltar  peces populars del seu repertori com a What a wonderful world de George Weiss i  Bob Thiele (arranjaments de R Moreira), Unchainer Melody d’Hay Zaret/ Alex Noth (arranjaments de Mark Brymer), California Dreaming de John Philips (arranjaments de Mit Rogers), The sound of silence de Paul Simon (arranjaments de Frank Metis), Brigde over troubled wàter de Paul Simon (arranjaments de Clyde Schler), You  Raise me up de Brenda Graham i Rolf Lovland (arranjaments de Roger Emerson), Do-re-mi de Richard Rogde (arranjaments de Clay Wamicks) i Memory del musical Cats de David Cullen.

Completaren, aquesta primera part, tres peces populars de Menorca i Mallorca. Parlem d’Aubada de Maria Aguiló i  Miquel Tortell ((arranjaments de JM Thomas), L’amo de Son Carabassa ((arranjaments de M. Portas) i el putpurri Mallorcançonetes “Recull de cançons populars de Mallorca” (arranjaments de P. Alarcó)
 

Per la celebració se convidà als ex-cantaires a afegir-se a l’actuació. En aquesta segona part, amb la participació dels ex-cantaires,  cantaren La jota de la sarsuela “Gigantes y cabezudos” de Manuel Fernández Caballero, Brindisi de l’opera “La Traviatta” de Giuseppe Verdi i Capdepera, Capdepera de Jaume Fuster (arranjaments de Maria Antònia Gomis).
 



La Coral s’Alzinar dirigida per Elionor Gónez Quintero, comptà amb la col·laboració de Julià Ossés a la bateria, Maria dels Àngels Alzina (castanyetes) i Maria Antònia Gomis al piano. Na Bàrbara Femenies i Pedro Llabata van fer de solistes i sis balladors de l’Agrupació Castell de Capdepera van ballar L’amo de Son Carabassa i La jota de “Gigantes i Cabezudos”.
 

Un concert memorable que aixecà el públic de les cadires, ja hem dit que molt nombrós, i dedicà una forta i ben merescuda ovació als músics i cantaires.
 

El programa festiu se completà amb la revetla a la plaça des Sitjar. Hi actuaren els grups Aquarius, Exit Band, Ves-hi tu i Valnou.





El grup Aquarius oferí un ampli i variat repertori de música per a ball. Aquesta part de la revetla comptà amb una discreta presència de públic, predominant els balladors de la tercera edat que seguiren els acords musicals amb les seves coreografies. Poc a poc anà sortint més gent a la zona de ball, alhora que s’omplia la plaça.

 


Quan arrencà l’actuació del grup Exit Band, formada per excel·lents músics, la plaça era plena i començaren a llevar cadires. Amb un bon repertori i una execució impecable van animar la festa. Moltes de les seves cançons eren seguides pel públic, mentre les ballaven.

 



Amb la completa actuació de Ves-hi tu la revetla va arribar a un punt àlgid. N’Àngela Aso, cantant gabellina del grup, ho va donar tot a l’escenari i el seu públic s’ho va agrair amb una implicació total. El grup va agombolar la seva actuació amb una música que sonà molt bé. La seva llarga actuació va deixar molt bon gust de boca i preparà el públic per la darrera actuació.

 



Valnou
, els veterans i incombustibles membres d’aquest grup, que ja coneixíem d’altres anys, van conduir la festa cap a la Diana Florejada amb una bona selecció de temes, molt coneguts i engrescadors. I és que Valnou és un grup amb molta experiència damunt l’escenari
 






La Diada Florejada d’enguany resultà la més nombrosa i participativa de les que coneixem. Una gentada se concentrà a la plaça des Sitjar, després d’haver gaudir de la revetlla, i enfilaren pel carrer Centre cap a la plaça de l’Orient, per tornar a Sa Creu i fer un curt volt per Vila Roja, amb els músics de la Banda de Música de Capdepera al capdavant.