En un dia primaveral de bon temps, amb una mica de sol i un oratget fresquet, a la plaça de l'església de Cala Rajada i a la plaça des Sitjar a Capdepera, aquest diumenge, s'han iniciat les celebracions i actes litúrgics de la Setmana Santa catòlica, a les parròquies de Capdepera i Cala Rajada.
 

Els fidels assistents a la Missa de Rams, s’aplegaren a la plaça de l'església a Cala Rajada i a la plaça des Sitjar a Capdepera per a la benedicció dels rams d’olivera, que aportaren un any més els habituals col·laboradors Miquel Cassellas "Calobra", Pep Mayol "de son Terrassa", Mateu Morey, Jaume Melis "Pillu", Jaume Moll "de sa Mesquida", i faltà en Pere Melis "de cas Colom" per motius familiars, i aquest any també, na Magdalena Esteva "Blancus", que ha fet una bona aportació per decorar el presbiteri de l'església de Cala Rajada. Rams que com és tradició, les famílies col·loquen a les portes de les cases, als balcons, o penjats per les persianes si és el cas, fins a l’any vinent. D'aquesta festa en deriva l'art de fer “palmes” amb diferents indrets, palmes amb moltes formes i mides, fetes amb una fulla de palmera, una vessant de l'artesania tradicional de la llata.   


 




Després de la beneïda de rams, es feu una breu processó portant els rams, per entrar als temples i començar la cerimònia del Diumenge de Rams. A Capdepera com es costum, des de la plaça des Sitjar s’enfilà el carrer major, de cap a l’església i a Cala Rajada es transità pel carrer Elionor Servera i tornar a l’església. Les celebracions foren a les hores anunciades, primer a Cala Rajada, i després a Capdepera, amb una gran quantitat d’assistents, tant a la beneïda de rams i processó, com a l’assistència a la missa a les dues parròquies, omplint les naus centrals de les dues esglésies, El rector Mossèn Xisco Bernabeu oficià les dues misses, acompanyat de mossèn Pere Orpí a Cala Rajada i amb la participació com és habitual a les cerimònies, de la Coraleta Verge del Carme a Cala Rajada i la Coral Parroquial a Capdepera. 









El Diumenge de Rams, pòrtic de la Setmana Santa, és el dia en què es commemorem dos fets importants: l’entrada solemne de Jesús a Jerusalem i, la seva passió i mort en la creu. D’aquí ve que aquest diumenge, es denomina com “Diumenge de Rams” i “Diumenge de la Passió del Senyor”. La litúrgia d’aquest diumenge és molt variada i comença amb la benedicció dels rams (o les paumes), i la lectura de l’evangeli que parla de l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. Després en l’eucaristia que segueix, es llegeix la passió i la mort de Jesús, aquest any de l’evangeli segons Sant Marc, en una eucaristia on la vestimenta dels oficiants és de color vermell.

Ara queden les celebracions de Dijous i Divendres Sant (a les 18h. a Cala Rajada i a les 20h a Capdepera ), la Vigília Pasqual de dissabte de Resurrecció (a les 19h a Cala Rajada i les 21 a Capdepera) i el Diumenge de Pasqua (com és habitual a les 10h a Cala Rajada i les 12h a Capdepera) amb la processó de l'Encontre un poc abans de les celebracions, com es habitual, a Cala Rajada a la plaça dels Mariners i a Capdepera a la plaça des Sitjar.

Bona Pasqua