Encara amb el COVID-19 en el clotell, les parròquies de Capdepera i Cala Rajada comencen les seves celebracions a les respectives esglésies, tot i que, encara es mantenen algunes de les mesures sanitàries per la COVID.
Tant a Cala Rajada com a Capdepera i com ve essent habitual a les portes de la Setmana Santa, la Festa de Rams va congregar aquest diumenge una gran quantitat de fidels que volgueren commemorar aquesta tradició tan arrelada. Un diumenge de bon sol, que va fer lluir encara més l’acte de benedicció de rams d’olivera, tant a la placeta de l'església de Cala Rajada, com a la plaça d'es Sitjar a Capdepera. Després la processó amb els rams fins a tornar a dins les esglésies a Cala Rajada, fent la volta a l'església, pels carrers del voltant i fins a la parròquia a Capdepera. Parlant dels molts rams beneits que passejaren els fidels fins a les parròquies, tots ells foren tallats un anys més (i ja en son molts), per Pere Melis "de cas Colom", Miquel Casellas "Calobra", i Pep Mayol “de Son Terrassa”. Rams que després, com és tradició, les famílies col·locaran els brots d'olivera beneïts a la porta de la casa, al balcó, o penjat a les persianes si és el cas.
A ambdues parròquies, l'eucaristia va ser celebrada pel rector, Xisco Bernabeu, amb l’ajuda dels dos habituals escolanets de les parròquies i amb la col·laboració dels cants de les dues corals habituals, la Coraleta Verge del Carme a Cala Rajada i la Coral Parroquial a Capdepera. Mossen Xisco, recordà que serà la primera Setmana Santa normal per a ell, unes celebracions sense restriccions i sense mascaretes al carrer i que també serà diferent per la manca de voluntaris per portar les imatges, com de costum els anys anteriors a la pandèmia, el que faran encara més estranyes o diferents les celebracions.
El Diumenge de Rams, és el dia que obre el pòrtic de la Setmana Santa, el Diumenge en què es commemorem dos fets: l’entrada solemne de Jesús a Jerusalem, aclamat pel poble i, en segon lloc, la seva passió i mort en la creu. D’aquí ve que aquest diumenge tingui dos títols: “Diumenge de Rams” i “Diumenge de la Passió del Senyor”. La litúrgia d’aquest diumenge és molt variada i comença amb la benedicció dels rams (o les paumes), i la lectura de l’evangeli que parla de l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. Després en l’eucaristia que segueix, es llegeix la passió i la mort de Jesús, segons l’evangelista que toqui. En definitiva, una celebració on el color vermell en dels ornaments és el destacat. Aquest any, Pasqua cau quasi bé a les acaballes del mes d’abril, cosa poc habitual tant tard. La necessitat de fixar una norma per celebrar la Setmana Santa es remunta al segle IV, quan s’intenta marcar una línia que acabi amb la confusió que regnava en el cristianisme, on grups i congregacions celebraven la mort i resurrecció de Crist quan els hi semblava.
Diumenge de Rams a Cala Rajada:
Diumenge de Rams a Capdepera: