Per indisposició de la pregonera, n'Isabel Amer, llegí el pregó la seva filla Maria Francisca.



Bon vespre, sra. batlessa, regidors, familiars i amics.

Quan el rector, en Xisco Bernabeu, em va telefonar per demanar-me si volia fer el pregó de l'Esperança, vaig quedar molt sorpresa. Pensava que aquest moment arribaria, però no tan aviat. 

Pels que no em coneixeu, som na Bel Amer i vaig néixer a Son Carrió, som la dona d'en Miquel Casellas "Calobra" i quan ens vàrem casar vaig venir a viure aquí. 

Jo no tinc vivències d'aquesta festa de petita, ja que durant la meva joventut vaig viure a Son Carrió, però les meves mestres foren les monges Franciscanes i ens ensenyaren a estimar molt a la Mare de Déu. El dia que acabava d'escriure aquest pregó vaig topar amb un punt de llibre que m'havia regalat la meva mestra Sor Juana Frau, era el dibuix de la Mare de Déu amb el bon Jesús nin i duia la següent frase escrita "Ama mucho a la Virgen y eso te ayudara a amar a Dios". 

Els meus pares no tenien cotxe i el nostre mitjà de transport era el tren. La meva mare tenia unes ties a Manacor i les solíem visitar amb bastant freqüència amb el tren, però a Capdepera només hi havia vingut una vegada, amb sa padrineta d'una amiga meva. Record que hi havia obres a l'Avinguda Juan Carlos, la carretera no estava acabada. Els darrers pensaments que aquest poble un dia fos el meu. 

Durant els primers anys de casats, no solia pujar els diumenges a la Novena, ja que anàvem a passar el dia amb la meva família. Però, el dia de l'Esperança, el meu home sempre s'agafava el dia lliure, els nostres fills no anàvem a escola i tots anàvem a l'ofici i el capvespre a la processó. Després de morir els meus pares, els diumenges els passàvem per aquí, i sempre que he pogut he pujat a la Novena.

Fa uns anys es va formar s'Obreria de l'Esperança, de la que en soc membre. El nostre objectiu és que els infants i els joves coneguin un poc més aquesta festa tan entranyable pels gabellins.

Una de les activitats que es fa cada any, es "Guia per un dia", on un grup d'alumnes de l'institut preparen una visita guiada del castell i de la seva història, a un grup d'alumnes de s'Alzinar i s'Auba. 

Vull dir que m'he trobat molt bé a Capdepera. Som una persona que m'agrada participar en les festes, estar amb la gent i ajudar si m'ho demanen. 

M'agradaria que aquesta festa, de cada any hi hagués més participació i fos més viscuda. I que l'any que ve ens poguem trobar tots aquí una altra vegada, als peus de la nostra patrona.
 

Visca la Mare de Déu de l'Esperança!