El dia de la Patrona de Capdepera, al matí, va tenir lloc l'ofici solemne a la capella del Castell, com és costum, amb gran concurrència de fidels (més que de costum, també coincidint en dissabte). En aquesta ocasió, repetint l’experiència de l’any 2019 i com comentarem a l’article de les Completes de l’Esperança, la Verge no va pujar al castell en processó al matí com era habitual, sino que pujà al vespre abans. 

http://capvermell.org/index.php/festes/l-esperanca/29206-festa-de-l-esperanca-2021 


Puntualment, a les 11h començà l’Ofici de l’Esperança a la capella del castell de Capdepera, presidí l’Ofici Mossèn Jaume Mercant Simó (rector de les parròquies de Son Servera, Sant Llorenç des Cardassar i Son Carrió i director de la Biblioteca Diocesana), concelebrant amb el rector de la nostra parròquia Francesc Bernabeu, Toni Amorós, Andreu Genovart i Joan Servera (capellans que també han passat per la nostra parròquia) i també Pere Orpí (capellà retirat fill del poble i assidu a les celebracions) i acompanyat en tot moment pels cants de la Coral Gabellina. 



Amb una capella plena de feligresos, Jaume Mercant, no va decebre als feligresos amb una homilia entretenguda i didàctica, en la qual va recalcar que a la península, aquesta Mare de Déu de la expectació del part es anomenada també “María de la O”. En acabar l’Ofici, es va baixar la imatge en processó fins a la parròquia acompanyada per la Banda de Música. Una edició que per segon any no es va fer el "sermó de sa boira", una evocació de la llegenda segons la qual la Verge de l'Esperança, en el segle XVI, va avortar una incursió pirata, escampant una boirassa que va confondre els assaltants. 



 


Una vegada retornada la imatge de la Verge al seu lloc a l'església parroquial, es donà per conclosa aquesta edició 2021 de la festa de l’esperança, que ja ho podem dir, ha discorregut amb una notable i encoratjadora participació.

Amb l’esperança de retrobar-mos al castell, sense restriccions i complicacions i sobretot sense covid, que sigui fins l’any que ve.