El pregó dona el sus “oficial” a l’extens programa festiu de les Festes del Carme,  que acabarà dia 16 de juliol amb la missa i la processó marítima. Enguany el pregoner ha estat Felip Esteva Castro Blancus.

Després d’unes breus paraules de benvinguda del president de l’ Associació de les Festes del Carme, Joan Fuster, en Miquel Llull Recreo va fer una sentida presentació del pregoner, que repassà amb unes curtes pinzellades la vida d’en Felip.


 



Davant el públic que omplia l’església del Carme, en Felip Esteva va llegir el seu pregó en el que va fer un repàs a les seves vivències a Cala Rajada. Un text farcit de personatges i anècdotes que han marcat la petita història d’un llogaret de pescadors que s’ha transformat en un important centre turístic, amb els canvis que això suposa.

 



Podeu veure i escoltar la presentació de Miquel Llull i el pregó de Felip Esteva en el vídeo i prest publicarem el textos de ambdues intervencions.
 

Després del pregó vam poder gaudir del tradicional concert de la Coral s’Alzinar, amb la novetat de la nova direcció a càrrec de Maria Antònia Gomis Ferrer. Un concert de cançons tradicionals amb una posada en escena un tant original. Els i les cantaires van sortir a l’escenari ja cantant , els homes a la zona de l’altar i les dones als dos laterals, així interpretaren el “ Cànon de la Pau” de Francis Terral. Per la segona cançó “Aubada” de Tortell –Thomàs els homes continuaren a l’altar i les dones se situaren en l’altre extrem de la nau, al cor.





Per les següents peces, el tradicional “So de pastera” i el “Copeo matancer” de Baltasar Bibiloni, el cor se reagrupà amb una distribució més clàssica.

 

Un punt molt emotiu va ser la interpretació de “Cala Rajada” de Jaume Fuster, amb arranjaments de la pròpia Maria Antònia Gomis, amb la participació de l’autor com a solista. Un retorn puntual d’en Jaume, que rebé així un merescut homenatge de la coral.





Com hem comentat na Maria Antònia Gomis Ferrer va dirigir la coral, na Yolanda Gutierrez tocà les castanyetes, mentre que la mateixa Yolanda Gutierrez, Pedro Llabata i Jaume Fuster van fer de solistes.


 

A petició del públic encara van haver cantar una altra cançó, la popular menorquina "L'amo de son Carabassa", per concloure el concert.



Finalitzat l'actauació de la Coral s'Alzinar, en Felip Esteva Blancus rebé les felicitacions d’amics i autoritats.