Premi Bòtil 2008 i premi al millor espectacle 2008 per l’Associació de Teatres Públics de les I. Balears.
Seleccionada per les Illes Balears al Projecte Alcover 2009.
L’obra vol apropar-nos a les històries dels nostres padrins i d’aquella Mallorca rural de la primera meitat del segle XX que ja no existeix o que ha canviat de forma irreversible. El llenguatge utilitzat al’obra és fidel al propi text d’Antoni Mus i, per això, pot incloure un vocabulari propi de l’època de les històries que es narren.
L’espectacle comença amb una lectura dramatitzada i a poc a poc s’abandona el text, per passar a narrar i interpretar d’una manera directa les històries dels diferents personatges. A mesura que aquestes es van narrant, els actors també van evolucionant en el transcurs de la funció. Aquests canvis marquen el ritme, les ganes de narrar d’una manera directa i col·loquial les històries; d’aquí prové el títol de l’espectacle: “Ganes de Mus”, en paraules dels propis intèrprets.
Antoni Mus i López (Felanitx, 1925 - Manacor, 1982) escriptor mallorquí.
Es va iniciar en el camp del teatre, en concret, del mal anomenat teatre regional, més com a empresari i director que no com a autor. Anys després es passaria al camp de la narrativa, que li va servir per recollir alguns èxits i algunes decepcions (ser titllat de regionalista o de populista). Pel que fa als èxits, va guanyar dos premis literaris de renom: un, el Víctor Català, per Vida i miracles de n'Aineta dels matalassos, que esdevindria una peça teatral molts anys després; l'altre, el Sant Jordi, per La senyora, una crònica de la degeneració a partir de la qual se'n faria una pel·lícula d'èxit.
Obres
Teatre
Jo me vull casar
Mal bocí
Vaja un cop
Un dia a qualsevol hora
Narrativa
1967 La lloriguera
1975 Diàfora
1976 Les denúncies
1977 Vida i miracles de n'Aineta dels matalassos
1978 Bubotes
1979 La Senyora
Premis literaris
1976 Víctor Català per Vida i miracles de n'Aineta dels matalassos
1979 Sant Jordi per La Senyora