Capdepera,

a escena

(quatre

mesos

de trui)




A vegades ens queixam que, des dels mitjans de comunicació, només es parla del nostre poble per a donar males noves. Però aquesta és una percepció que segurament comparteixen els habitants de tots els altres pobles. I d’alguna manera és així, ja que, per desgràcia, les males notícies criden més l’atenció que les bones. Ara bé, quan aquests mateixos mitjans s’ocupen d’allò positiu que passa per ca nostra, ens omplim de satisfacció, com  no pot ser d’altra manera.
 

Aquest és el cas de l’article dels prestigiós crític de teatre, Javier Matesanz, publicat al rotatiu dBalears, des del blog del mateix autor, “Bocamoll”, sota el títol de “Capdepera a escena”. Pel seu interès, el reproduïm íntegrament. Gaudiu-ne i percebeu la importància cultural de la proposta que aquests mesos ha alegrat els nostres carrers. I el que queda!

Image


Capdepera a escena
(quatre mesos de trui)


30 juliol 2009

Arribem tard i ens disculpem per això. Des del passat dia 20 de juny Capdepera és un enorme escenari urbà allà on desfilen companyies oferint espectacles de tota casta i condició. De tot i molt: Acrobàcia, cercaviles, dansa, clown i tota mena de diversions i entreteniments per a tothom. I fins al 29 de setembre, així que encara tenim temps d’acostar-nos a Capdepera o als carrers de Cala Rajada per gaudir de la inabastable programació del Capdepera Street Arts Festival. Una novetat d’enguany que esperem es repeteixi, perquè falta li fan a l’illa més coses com aquesta.

I és que aquesta localitat s’està convertint en tot un motor cultural. La Fira Medieval és ja un clàssic. No hi falta ningú mai. De manera que no hi ha excuses per no gaudir en els propers dos mesos d’espectacles com “Acorde” del acrobàtic català Sebas, o “Els mentiders” de El sidral (Lleida), que ens conviden a seguir-los amb un espectacular cercavila.

Image

I al setembre més. Un altre cercavila procedent del país veí: Les Evoyés de Yvoclund. Un espectacle molt més fàcil de gaudir que no de pronunciar. Per cert, igual que la resta del programa, es farà un dia a Capdepera i al següent a Cala Rajada. La dansa del “Barco de arena”, l’humor de les Pallasses fines, l’equilibri de la Cia Tilt! i el seu “Sense títol” i un cercavila amb bombolles de sabó i molt d’humor per concloure quatre mesos de festa. No us ho podeu perdre!

Paga la pena!
Salut i teatre al carrer.

Javier Matesanz

Image