Divendres, 19 de juliol, els assistents al tercer concert de les Serenates d’Estiu 2024 vam gaudir d’un bell concert de cant a càrrec de na Violeta Alarcón acompanyada al piano de Esther Vilar.  Com va comentar la soprano catalana, el programa suposava un reconeixement i homenatge a Carmen Bustamante, una cantant “absolutament sublim” i una gran pedagoga.  El programa que han preparat pretén recollir la personalitat artística de la seva professora amb obres que la soprano hagués triades. 


En el programa previst pel concert, dividit en dues parts, hi va introduir alguns canvis. Així a la primera part va cantar cançons de compositors primer italians i després francesos. Entre uns i altres n’Esther Vilar va interpretar una obra al piano. Així vam gaudir d’una variada selecció de peces d’Scarlatti, Puccini, Debussy, Fauré i Ravel. Des de la primera cançó el públic se va entregar a la preciosa veu de na Violeta Alarcón i l’apassionada interpretació al piano de n’Esther Vilar.



 

La segona part el programa recollia cançons en català i castellà. Començà  amb les cançons populars El lladre i El Mariner, amb arranjament de Manuel Garcia Morante ( músic que va acompanyar a Carmen Bustamente), per continuar amb Mompou (Cantar del alma), Eduard Toldrà ( Madre, unos ojuelos) Montsalvatge (Punto de havanera) i Enric Granados ( Valses 1-2 i La maja y el ruiseñor). 

 


El concert acabà amb dos bises. El primer “Gracia Mia” de Granados i el segon “Anfonsina y el mar”, de Mercedes Sosa, que la cantant dedicà a la seva mare. El públic va agrair la seva actuació amb una llarga ovació.  

 


Un concert preciós, emocionant, ple de passió i bellesa, que va aconseguir emocionar a un públic  que va gaudir de valent. Una vegada més, només ens queda donar les gràcies a Joventuts Musicals de Capdepera per oferir vetllades inoblidables com la d’aquesta nit.
 

 

Recordeu que el proper divendres, dia 26 de juliol a les 22h serà el darrer concert del XXXV Festival Serenates d'Estiu de Cala Rajada 2024, a càrrec de ANACRONIA, un grup revelador per l'energia del seu format de concert, especialitzat en la interpretació amb instruments històrics reconegut com Millor Grup de Música Antiga 2022.