El passat divendres, 11 de novembre, a la Biblioteca de Capdepera, es presentà el llibre “Sóc sensible” de la mà de l’autora, Romeu  Mateu i Tolo Alzina. N'Anna Romeu és psicòloga i a més d’escriure el llibre, resulta que n’és una gran divulgadora, ja que va aconseguir que, sense deixar de banda el rigor científic,  tots els presents es duguessin una idea més aviat clara del que és l’alta sensibilitat i com afecta a nivell individual i social.

Després d’una breu presentació d’en Tolo Alzina, va anar desgranant els elements bàsics del llibre. Insistí que no  parlem d’una malaltia, ni d’una síndrome, sinó d’un tret de la personalitat: el PAS (Persona Altament Sensible) es manifesta en un 25% de la població.

A preguntes d’en Tolo, na Romeu va parlar dels quatre pilars més significatius del PAS: hiperestimulació cognitiva, emocional, sensorial, i la saturació per excés de informació. Després de comentar cada un dels apartats o “pilars”, ens comentà com afecta als nins i nines i als adults, també de com manejar la saturació i les pautes per gestionar el dia a dia i l’àmbit laboral.

Insistí que el PAS ha de prevenir situacions i aprendre a viure amb aquest tret de la seva personalitat.  La xerrada acabà amb un torn de preguntes del públic.
 

Romeu Mateu, psicòloga i autora del llibre "Sóc sensible" quedà compromesa per tornar l’any vinent a presentar el llibre que prepara sobre l’adolescència

 Una exposició i conferència que se’ns va fer curta.