Andreas Wiehl ha estat l’artista encarregat d’obrir “S’estiu de Can Melis 2019” amb una instal·lació sorprenent que es podrà visitar durant el mes de juny. Naranjas és una proposta creativa agosarada que aconsegueix impactar el visitant pel seu format i l’expressió artística que representa. De fet, Naranjas, és un conjunt de més de 1000 pells de taronja que aporten una experiència cromàtica directa així com un efecte sensitiu de frescor, alegria i optimisme. Per realitzar aquesta instal·lació, diversos veïnats de Capdepera varen col·laborar a pelar taronges en dos tallers organitzat pel Centre Melis sota la direcció de l’autor ( a la sala se poden veure imatges del procés creatiu).
A les voltes, a més de l’instal·lació de taronges se pot veure un muntatge escultòric anomenat pluja també prou impactant.
Andreas Wiehl és un artista alemany resident a Capdepera que ha participat en algunes iniciatives del Centre Melis Cursach. Recordem la seva exposició “cent caps” de la qual hi ha alguna peça.
Durant la presentació a més dels parlaments habituals, Andreas va fer un esforç per dirigir unes paraules en català ala públic, van poder escoltar una peça musical creada per l’ocasió i se llegí un poema en alemany i castellà, amb la taronja (i l’exposició) com a protagonista.
També hi hagué una sorpresa a la plaça de l’Orient.
Una exposició que val la pena visitar i que us sorprendrà sense cap dubte. Enhorabona Andreas.
La presentació de l’exposició serví per donar a conèixer la programació del Centre Melis Cursach per l’estiu 2019.
El Centre Melis Cursach presenta un nou programa de S’estiu de Can Melis, amb quatre exposicions mensuals que engloben diverses arts com la fotografia, el dibuix, la pintura i la instal·lació.
El mes de juny ha estat per l’instal·lació Naranjas, de Andreas Wiehl.
El mes de juliol serà el torn de Jean Marie del Moral, un fotògraf francès resident a Mallorca. Presenta «Un arxipèlag radiant», devuit retrats de persones rellevants com Guillem Frontera, Maria del Mar Bonet, Isidor Martí o Carme Riera, entre d’altres. Els retrats estan extrets del llibre de Pere Antoni Pons amb fotografies de Jean Marie del Moral.
La tercera exposició serà de Mateu Estarellas titulada «Oracle», que es podrà visitar el mes d’agost. Es tracta de diversos quadres en els quals l’artista «vol indicar a través de signes que seran aleatoris i mutables».
El mes de setembre serà el torn de Catalina Garau amb «Efímera», una proposta visual que utilitza la metodologia arqueològica com a llenguatge bàsic per a exposar temes que han fet reflexionar l’ésser humà en totes les èpoques i llocs, com la mort, la memòria, la perdurabilitat...