Quatre nostàlgiques històries, plenes de tendresa, del nostre passat recent



Dissabte, dia 11 de gener, es representà en el teatre de Capdepera l’obra Paradise of Love, a  partir de textos de Joan Guasp (El Generalísimo), Bernat Nadal (El misteri de l’a·lota dels rínxols), Miquel Mestre (In the Paradise of Love) i Tomeu Matamales (Es compte vaia).

 
L’obra, adaptada i magníficament narrada per Miquel Mestre, ens presentà quatre històries plenes d’emoció, tendresa i nostàlgia, i ens translladà a una època que es remunta a la dictadura franquista i l’arribada del turisme a Mallorca. Són quatre històries amb quatre personatges que viuen els fets des d'òptiques ben diferents, narrades amb quatre estils també ben diferents. Però totes elles són humanes, molt humanes, i barregen l’anècdota amb la transcendència o l’humor amb el drama, oferint un còctel molt creïble que retrata tota una època que sentim propera i alhora, curiosament, llunyana.



 
Cal dir que sense la lectura dramatitzada en  Miquel Mestre, els quatre monòlegs no haguessin estat el mateix. En Miquel va guanyar-se,  immediatament, la complicitat del el públic, que reia, recordava, cantava o assentia amb el a mesura que es desenvolupaven les narracions.

Si les quatre històries provocaren recodances, va ser sense dubte la de “In the Paradise of Love”, localitzada a Cala Rajada, la que més evocació dugué al públic gabellí.

La combinació de paraula  amb la música interpretada pel grup Tutti Quanti (Gerard Abril, Pere Estrany, Joan Gual, Miquel Gual i Tomeu Ramis), resultà perfecta. La selecció de temes ( i la seva interpretació) tot recordant les cançons i els grups que feien música a hotels i sales de festa en els anys 60, va resultar del tot adequada.

Tot plegat, un plaer.