Image 

Primer plenari ordinari d’aquesta legislatura, totalment insuls i amb dues absències: les de Mateu Melis ( Es Grup) i Pilar Gasull (UCAP-UM).
El primer punt  era desnonar el projecte del camí vell del Far. Motius? Manca de pressupost i la necessitat de no demanar un préstec  per dur endavant aquest  projecte que, segons l’equip de govern, pot esperar . La peatonització del camí es pot realitzar sense necessitat de gastar-se quasi mig milió d’euros. Evidentment, des del PP no ho veuen així i pensen que s’havia de dur endavant el seu projecte. Qüestió de prioritats.
 Maria Orts, regidora de Medi Ambient, ens va informar  que a la fi s’han fet els catàlegs de zones verdes públiques (ja hi havia hagut un intent anteriorment) i de camins públics (que també s’havia intentat amb anterioritat). Sobre les zones verdes ens va dir que se n’han catalogades 96, distribuïdes arreu de tot el municipi. Ara es retolaran i s’hi faran actuacions diverses per tal de millorar-les. De camins, en tenim 190 (de bons i de dolents). D’aquests, 18 són camins principals o carreteres i 7 son camins públics tradicionals. Pel seu interès creim que és important que conegueu aquests set camins:
 -Camí de ses Costellades
 -Camí des Coll de Marina
 -Camí de sa Cova Negra
 -Camí de Son Bassó
 -Camí de Son Favar
 -Camí de s’Heretat
 -Camí de sa Cova des Single-Cap Vermell
Després dels punts concrets de l’ordre del dia, passàrem al de precs i preguntes. I aquí és  on teòricament s’ha de moure l’assumpte. On l’oposició s’ha d’encarar amb l’equip de Govern, per bé o per mal, i s’han aclarir les coses. No va ser el cas d’ahir. Joan Ferrer (cap de l’oposició, del PP) només va tenir que dir del mal ús, segons ell, que se n’ha fet de l’espai verd-plaça  del carrer de cala Agulla (per cert, té nom aquest espai?) on aquest any s’han ubicat les atraccions de la fira durant les festes i posteriorment el circ. Raons: que aquest espai no es va donar al poble per això, que s’ha romput l’ambient de les festes i que s’han provocat molèsties als veïnats, renous i males olors, sobretot. Rafel Fernández es va defensar bé i creu que l’experiment ha valgut la pena i així com va reconèixer que s’havien produït molèsties a alguns veïnats (com a qualsevol altre lloc) també va reconèixer que havia contribuït a millorar les festes de Cala Rajada en general. Maria Orts va dir que si realment el circ havia produït molèsties per males olors i manca d’higiene se li obriria un expedient sancionador. El més interessant de la nit, políticament parlant, va ser la sorprenent irrupció de Pep Medina, qui, sense ser portaveu, va prendre la paraula per dir, entre altres coses, que a no se quin portal hi havia una vomitada feia tres mesos i ningú l’havia feta neta. Se li va venir a contestat, si fa no va: Pep, hi ha portals que fa quatre anys que tenen vomitades que ningú ha fet net mai, no pretenguis que ara en tres mesos es faci el que no s’ha fet en quatre anys.
Des de Cap Vermell fem una lectura d’aquesta intervenció d’en Pep: l’estan rodant per ser el proper cap de llista del PP. El temps ens ho dirà.