CENTRE SOCIOCULTURAL DE "EL MILAGRO" (Trujillo -PERÚ-) 
UN SOMNI DE VOLUNTARIS DE MALLORCA  FET  REALITAT

Image

En aquest darrer viatge d'alguns membres de l'ONGD Voluntaris de Mallorca vam poder comprovar l'evolució d'un dels projectes,
(per a nosaltres el més emblemàtic.)


Image

Consisteix en l'edificació d'un centre sociocultural a la base de El Milagro (= el femer) ubicat als ravals de la ciutat peruana de Trujillo.

Image

Aquest any passat, 2008, vam poder certificar que el projecte en qüestió està gairebé acabat.

Image

Per a nosaltres suposa una immensa alegria constatar que de 3 alumnes que tenien l'any 2006, han passat a 110 en el 2008.

Image

Són nins i nines que treballen en el femer en condicions deplorables i estudien alhora a l'esmentat centre, cosa que abans era totalment impossible per a ells.

Image


No vesteixen roba de marca ni tampoc molt neta, encara que tot el neteja que en les seves circumstàncies la poden portar. No arribaran a ser grans genis, però se les podran enginyar en la vida. Poden menjar un plat calent al dia, jugar amb altres nens...

Image

Avui en dia, amb les dades demanades en aquest viatge, intentem realitzar un projecte, en matèria de salut que pugui contribuir a la millora de qualitat de vida d'aquests nens.

Image

Volíem compartir amb vosaltres la il·lusió, les ganes, la feina, i algún dels resultats.


Per deferència amb els voluntaris que comparteixen aquest projecte amb Voluntaris de Mallorca i són d'Euskadi així com la contrapart Peruana a continuació posam el text en castellà:


En este último viaje de algunos miembros de la ONGD Voluntaris de Mallorca pudimos comprobar  la evolución de uno de los proyectos, (para nosotros el  más emblemático.)

 Consistía en la edificación de un centro socio-cultural en la base del relleno sanitario de El Milagro (= el basurero) ubicado en los  arrabales de la ciudad  peruana de Trujillo.

 Este pasado año 2008 pudimos certificar que el proyecto en cuestión está casi acabado. Para nosotros supone una inmensa alegría constatar que de 3 alumnos que tenían en el año 2006, han pasado a 110 en el 2008.Son niños que trabajan en el basurero en condiciones deplorables  y estudian a la vez en el mencionado centro, cosa que antes era totalmente imposible para ellos.

No visten ropa de marca ni tampoco muy limpia, aunque todo lo limpia que en sus circunstancias la pueden llevar. No llegarán a ser grandes genios, pero se las podrán ingeniar en la vida. Pueden comer un plato caliente al día, jugar con otros niños…

Hoy en día, con los datos recabados en este viaje, intentamos realizar un proyecto, en materia de salud que pueda contribuir a la mejora de calidad de vida de estos niños.
 
Queríamos compartir con vosotros la ilusión, las ganas, el trabajo, y alguno de los resultados.