Aquest estiu ha circulat una imatge de la platja de Cala Agulla plena de gom a gom. De fet durant els mesos de juliol i agost (i part de setembre) la platja era un formiguer i a més n’hi havia grans coes per entrar a l'aparcament. Cala Rajada no s'ha escapat de la massificació que han viscut les Illes Balears en general i Mallorca en particular durant l'època estival



La pressió humana ha estat generalitzada, però m'ha sorgit un pensament al voltant de la platja i els banys. La platja de Cala Agulla té uns banys just entre el pàrquing i l’accés a la mar. Uns banys nets i molt utilitzats, amb uns horaris justets... però hi són!

La pregunta és... Són suficients els banys públics a les nostres platges i en concret a Cala Agulla?

A les àrees urbanes evidentment són del tot insuficients de fet només n’hi ha al port de Cala Rajada. Si algú en té necessitat ha d’acudir als bars o restaurants ( molts d’ells han hagut de posar el cartellet indicant que són “banys pels clients”). Només trobem banys públics per les festes d’estiu.

A les platges, especialment les de major nombre de banyistes, sembla que també són insuficients. Basta veure com a les zones boscoses del voltants s’hi troben llocs utilitzats com a excusats,  amb defecacions humanes ( de cans n’hi ha a voler pels camins del bosc). A totes les zones d’accés en podem veure.

Fent un volt hem trobat als pins vora la rodona d’entrada a la platja des del carrer de l’Agulla, darrere la barrera de l’aparcament, vora el camí de Cala Moltó o del coll de Marina, ... Darrere les mates del bosc podem trobar autèntics femers.

El que s’ha fer, això sí, ha estat senyalitzat on es troben els banys... Però la gent aprofita qualsevol racó per a fer les seves necessitats.

 

Davant la gran aglomeració de banyistes, perquè no s’han disposat banys públics en llocs estratègics per reforçar el servei?  Estam parlant de milers de persones en un diumenge qualsevol d’estiu. 

Aquestes imatges estan preses enguany al voltant de Cala Agulla... el bosc no hauria de ser un WC, però lamentablement ho és.









GP