JOAN FERRER (PP) 

DEMANA

LA DIMISSIÓ

DEL BATLE

I AMENÇA

AMB UN

CONTENCIÓS 

                

  

    La preceptiva aprovació de l’acta de la sessió anterior va obrir aquest Ple, que, diguem-ho d’entrada, va oferir moments de gran interès informatiu. D’aquells que donen joc, vaja. En tot cas, en aquest primer punt hi hagué total assentiment.

  El segon punt de l’ordre del dia feia referència a l’estudi de valoració i catalogació dels llocs de feina de l’Ajuntament. I aquí començàrem a entrar en calor. La qüestió central és que la valoració i catalogació feta per l’anterior equip de govern, a finals de 2006, ha estat rebutjada per la Delegació de Govern, que fins i tot ha amenaçat amb un contenciós, per quant supera el 2% de la Llei d’estabilitat pressupostària. No es pot passar per alt que el conveni que es va firmar tot seguit, a començament de 2007, va prendre com a marc de referència aquella catalogació que ara s’haurà de refer. Joan Ferrer (PP) va manifestar el seu desacord tant amb la necessitat de començar tot el procés de bell nou, com amb la intenció que el nou equip de govern hi convidi els sindicats. Entén, en Joan Ferrer, que la catalogació i valoració l’hauria de fer sempre una empresa totalment independent, en tractar-se d’una tasca de gran complexitat tècnica, que ultrapassa els coneixements que els polítics en tenen. D’altra banda, el representant del PP es va demanar com es procedirà amb els pagaments que s’han fet fins ara, a la qual cosa la regidora Virginia Urdangarín va contestar que, arribat el cas, s’haurien de tornar els doblers cobrats de més. Amb tot, s’espera que no s`hagi d’arribar a prendre mesures d’aquesta naturalesa i s’està treballant amb tècnics i sindicats per tal de trobar una solució. Ferrer va insistir en què és una llàstima que la feinada feta ara es tiri als fems, i Urdangarín va insistir que no l’equip de govern no donarà ni una passa en la il·legalitat. Finalment, posada a votació la proposta de procedir a un nou estudi de valoració i catalogació del llocs de feina de l’Ajuntament, aquesta es va aprovar amb els 10 vots de l’equip de govern i 6 abstencions.

    Aquest Ple, però, va ser, entre d’altres coses, el de les mocions d’Es Grup. Mateu Melis va veure com tres propostes seves eren incloses a l’ordre del dia i sotmeses a debat. I aprovades per unanimitat totes tres, també. I quines eren aquestes mocions? Aquí les teniu:

 - Sol·licitar del Consell de Mallorca actuacions a la via de circumvalació, especialment als voltants de la zona de l’nstitut i el poliesportiu, donada la perillositat que suposa per als molts vianants que es veuen obligats a travessar aquella carretera.


- Crear un carril-bici des de la rotonda dels Quatre Cantons fins al començament del camí de Son Barbassa, atenent que aquest camí i tot el camí de ses Costellades seran molt probablement inclosos a la ruta de pedra en sec del Consell. Es tractaria que el Consell mateix hi participàs, tot i que com va recordar el regidor Mateu Garau, la carretera de sa Mesquida és municipal.


- Sol·licitar de les institucions, especialment del Govern de les Illes Balears, l’adquisició d’alguna finca emblemàtica del nostre municipi, per a la seva preservació, en la línia que el Govern sembla haver-se marcat. Mateu Melis recordà la recent adquisició d’una gran finca en el municipi de Banyalbufar.

   Com hem dit, les tres mocions s’aprovaren amb els vots de tots els assistents.

   Dues qüestions mé o menys de tràmit foren l’aprovació d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Conselleria de Salut i Consum en matèria de reclamacions de consum, i l’informe a Estadística –com cada any– dels distints nuclis de població del muncipi. Tampoc no va aixecar controvèrsia l’adaptació de l’ordenança municipal que regula la gestió dels residus sòlids de la construcció i demolició, per tal d’adaptar-la al Pla Sectorial de Residus.

    El PP es va interessar per algunes resolucions de l’equip de govern, en relació a un augment de sou del zelador d’obres i al nomenament d’un coordinador del servei de platges. També va preguntar per què la tramitació de factures s’ha delegat a la Junta de Govern.

   Però, com sol ser habitual, la festa arribà amb els precs i preguntes. El PP en duia tota una bateria, que passam a enumerar:


- Postura de l’equip de govern en relació a la bassa d’aigües depurades per a reg. El batle va dir que, inicialment havien tengut reticències al respecte, però que s’havien superat amb les explicacions pertinents.


- Campanya d’eradicació de les cuques de la processionària amb trets d’escopeta. Les regidores Pilar García i Maria Orts varen mantenir un intens frec a frec, ja que la primera considerava que el personal de la Brigada que s’hi havia destinat era insuficient i incompetent, i que en anys anteriors s’havia confiat a la Societat de Caçadors i que havia anat molt bé. Mateu Garau va demanar a Pilar García una rectificació en relació a la incompetència dels membres de la Brigada i la regidora del PP així ho va fer.


- El nou horari del berenar dels funcionaris també va ser tret a rotlo pel PP, sense que, evidentment, govern i oposició es posassin d’acord. Cadascú va defensar el seu punt de vista. Sebastià Sureda va dir que el temps donaria o llevaria la raó d’uns i altres.


- Joan Ferrer va manifestar la seva preocupació per la ubicació dels agents tributaris (al costat del Registre), perquè llevava la discreció que se suposa que haq de presidir les seves actuacions. Sebastià Sureda acceptà aquesta reflexió i es va mostrar disposat a una reubicació més discreta.


- La carpa de les festes d’hivern. Clar, també havia de sortir. Sobre la seva procedència i utilitat, Joan Ferrer i Climent Crespo en discreparen. Quan al cost total, va quedar prou clar: 9.000 euros.


- I la sala multiusos de Cala Rajada? Resposta del batle: dijous dia 7, reunió de la mesa de contractació, i divendres dia 8, reunió del consorci. Estam, doncs, en la fase final del procés d’adjudicació definitiva d’unes obres que, ara sí, semblen immediates.


- Mateu Garau va contestar al PP en relació a les obres del camí de ses Atzavares. No és una obra municipal, però s’hi està damunt, va dir.


- En relació a la platja de l’Agulla, el batle va informar que, fa una quinzena de dies, el director provincial de Costes havia fet una visita no programada, i que dia 21 tornarà venir, per ja determinar quines actuacions concretes s’han de dur a terme.


- Sobre la reforma circulatòria de Cala Rajada, qui va contestar va ser Pep Gallego, qui va venir a dir que s’hi anava fent feina en la mesura de la disponibilitat dels homes de la Brigada.


- En Climent Crespo va informar de les passes que s’ha fet fins ara per a la celebració del 150è aniversari de la segregació municipal de Capdepera. Es veu que Son Servera encara no té clar quin paper hi vol fer. Artà i Capdepera ho tenen més clar, pel que sembla.


- Arribàrem així, a la Policia Local, un dels punts que al nostre parer més reveladors de la sessió. El batle va admetre, a una pregunta de Joan Ferrer, que l’interventor municipal havia certificat que no falten doblers del cobrament de multes. Aquest, si més no a nivell de rumor, havia estat un dels motius de l’obertura d’una sèrie d’expedients que encara no s’han tancat, i que fins i tot havien arribat a mans de la Fiscalia. Aquí en Joan Ferrer va demanar si era cert que Fiscalia havia arxivat el tema, en no trobar-hi indicis delictius. Tant en Gallego com el batle negaren que s’hagués rebut cap comunicació en aquest sentit, però el portaveu del PP va afirmar tenir-ne coneixement “de bona tinta”, i que si es confirmava, s’hauria de rentar la imatge de la Policia i dels seus comandaments, a la qual s’ha fet molt de mal amb aquest afer, segons va dir. I encara en temes de la Policia, Ferrer va voler saber coses de la denúncia que un agent hauria interposat contra alguns dels seus companys. En Gallego li’n va donar l’explicació, que estaria relacionada amb la publicació en el tauló sindical d’anuncis, d’un escrit que aquell agent devia considerar insultant. O això vàrem entendre.


- El batle va donar compte que aquest divendres l’Ajuntament s’havia de reunir –una altra vegada– amb personal de la Direcció General d’Energia. I és que el tema de Gesa encara bela. Es resoldrà, algun dia?


- Un altre enfrontament verbal de consideració el varen tenir en Joan Ferrer i en Rafel Fernández, auxiliat per Pilar Gasull, a propòsit dels assaigs teatrals dels alumnes de l’Institut. Que si assaigs en el mateix Institut, que si a ca ses Monges, que si en el Teatre... Rafel Fernández va acusar Ferrer de fer-ne un drama, quan segons el regidor de Cultura no hi ha problema i tot està resolt.


- D’aquesta manera, amb estirades de més o manco consideració, s’arribà a la traca final de la vetlada. Joan Ferrer va recordar que en un Ple anterior havia formulat quatre preguntes al batle relacionades amb la contractació d’un conserge per a l’Institut. Aquestes preguntes havien de ser contestades per escrit, però sembla que aquesta contesta no s’ha produït. Com en aquell Ple a què ens referim, Ferrer va insistir que aquesta contractació incomplia la Llei de la Funció Pública. Va insistir que es tractava d’una actuació que responia a raons d’amiguisme i d’”enxufisme”. “Deman immediatament la teva dimissió de batle d’aquest Ajuntament. I si no la presentes, ja mos encarregarem noltros de muntar un contenciós”, va afirmar Ferrer, qui va convidar Es Grup a sumar-se a la seva iniciativa. S’ha de dir que ni la petició ni l’amenaça del PP no varen merèixer cap resposta ni del batle ni de cap membre de l’equip de govern.

   Enmig d’un clima que podem qualificar de tens, en Mateu Melis va dir que Es Grup no faria preguntes, perquè ja sabia que ni aquest ni cap equip de govern no en solen fer massa cas, i es va estendre en algunes reflexions que, tot sigui dit, no han quedat gravades a la pàgina de Capdepera Ràdio (comencen a ser moltes les avaries). Però en Mateu ens ha fet arribar aquestes reflexions i aquí les deixam:

1 Total desacord amb no radiar el plenari de les impugnacions de les taxes municipals.

2 Safisfacció perquè durant dos messos no hi hagi hagut ningú per fer serveis a la comunitat. Això és un bon símptoma. Hi ha moltes pintades a edificis de propietat municipal, que ja vàrem proposar que es netejassin (S’auba vell, etc... ) També veim que l’autovia, arteria principal del nostre municipi, està deixada de la ma de Déu.

3 He vist per l’Ajuntament cartells que diuen que l’horari del berenar és de les 10 h. a 10.30h. Jo no entraré amb discussió si la mesura és efectiva o no. Però el que està clar es que estau incomplint el conveni signat amb el personal d’aquest Ajuntament, que estableix aquest horari de 9 h. a 11 h. 

4 Ens va sorpendre que a les cistelles de Nadal d’aquest Ajuntament, es donàs “sobrasada ibérica”. Jo no ho havia sentit dir mai. Pot sonar a anècdota, però per a nosaltres és significatiu. No basta dir que estimam lo nostro. Ho hem de demostrar amb fets.

  I un de “Cap Vermell” que escoltava arriba a la conclusió que, en alguns dels temes que el PP va treure a rotle, ara mateix la pilota ha quedat clarament sobre la teulada de l’equip de govern, i que aquest faria bé de donar a conèixer què passa exactament amb la Policia, què passa amb el conserge de l’Institut, què passa amb Gesa, què passa amb la piscina...