“Celebram que a la fi es faci complir el mandat municipal respecte de l'antic ajuntament, però la política de participació ciutadana d'aquest equip de govern ha estat calamitosa”
.
Més per Capdepera celebra que a la fi, quasi set anys després del mandat aprovat en un ple, l'equip de govern faci una consulta popular sobre l'antic ajuntament. Aquesta consulta popular és una espècie de miratge que contrasta amb una política desastrosa en matèria de participació ciutadana.
En la nostra opinió, al llarg d'aquests anys l'equip de govern ha fet tot el possible per allunyar la gent de les decisions polítiques que afecten els ciutadans. Només a mode d'exemple recordem la reducció del nombre de plens i el canvi d'horari dels horabaixes als matins, intentant eliminar així no només part de la veu de l'oposició, sinó també la d'aquells ciutadans que ara tenen moltes més difícultats per acudir a un ple en horari laboral.
Un altre espai damnificat és el del Castell de Capdepera. Després de molts d'anys on les reunions del Patronat es feien els horabaixes, resulta que ara, la Fundació que ha substituït el Patronat, les celebra els matins. Evidentment, la participació de totes les associacions del poble que en formen part ha caigut en picat i a més es posen traves als historiadors locals per a accedir a la documentació.
Pel que fa a les festes populars d'estiu, les que organitza l'Ajuntament, es fan dues o tres reunions de rigor per cobrir l'expedient, on l'equip de govern compareix amb bona part del programa tancat i on és difícil introduïr nous esdeveniments. A banda de la poca participació de grups o intèrprets locals de pop i rock, el cert és que tot allò que fa referència a la creació i organització de les festes d'estiu poc té a veure amb el que hi havia abans d'aquest equip de govern.
Pel que fa a la consulta respecte de l'edifici de l'antic Ajuntament, cal recordar que en un ple celebrat el mes de maig de 2016 es va aprovar una moció presentada pel Partit Popular en la qual s'instava l'equip de govern a organitzar un concurs d'idees a fi que la gent del poble pogués opinar.
Quasi set anys més tard, i després de multitud de requeriments dels partits a l'oposició, l'equip de govern ha organitzat una consulta popular per saber quins usos ha de tenir aquest edifici emblemàtic. En primer lloc, ens sorprèn el retard. Cal recordar que des de Més per Capdepera vàrem ser molt crítics amb l'adquisició de solars en el carrer Ciutat i amb el trasllat de la biblioteca municipal a s'Escorxador, quan l'Ajuntament comptava amb l'edifici de la plaça des Sitjar per acollir serveis municipals. Potser la consulta popular s'hauria d'haver fet en aquell moment i no a quatre mesos de les eleccions.
En segon lloc, sorprèn que la consulta només es faci sobre els usos de l'edifici, sense que hi hagi cap opció respecte de si l'antic edifici ha de conservar els mateixos pisos i altura, o sobre quina relació ha de tenir amb el conjunt de la plaça des Sitjar. En resum, sembla que és una consulta a mitges sobre uns aspectes ja prèviament decidits i amb una quantitat d'opcions que dificultarà prendre decisions.
Més per Capdepera