El Consell convida la ciutadania a participar en una cadena de postals que vol difondre el nostre patrimoni. Les podeu trobar a les biblioteques.



La Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca ha iniciat una cadena de postals que, amb el lema «El futur del patrimoni, a les teves mans», pretén difondre la riquesa patrimonial de Mallorca i implicar la ciutadania en la seva difusió i conservació. La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han presentat avui la campanya i han enviat les primeres postals.

«Són postals creades específicament per la campanya amb imatges d’alguns elements representatius del patrimoni industrial, eclesiàstic, arquitectònic, arqueològic i immaterial», ha explicat Busquets, qui ha afegit que amb la cadena de postals es vol implicar la ciutadania en la difusió d’un patrimoni que és de tothom i que hem de conservar «perquè sempre deim que la primera passa per implicar en la conservació és que el patrimoni sigui conegut i estimat», ha recordat la vicepresidenta.





Segons ha reconegut Coll, «ha estat complex triar imatges perquè el patrimoni mallorquí és molt ric i divers» i ha afegit que «finalment s’ha optat per mostrar el patrimoni en què el Consell hi fa feina de qualque manera, ja sigui amb mitjans propis o amb aportacions a través de qualque línia de subvencions».

La iniciativa té un punt «romàntic», ha considerat Busquets, perquè recuperam una forma de comunicació molt comuna anys enrere, el correu postal, que ara s’utilitza en ocasions puntuals, «com quan anam de viatge i volem mostrar què hem visitat o ens les autoenviam per tenir-ne un record».

Per a la campanya també s’han elaborat uns vídeos de difusió en què també s’explica la iniciativa de les postals així com els punts de distribució, la xarxa de biblioteques municipals. Les postals ja tenen segell així que només s’ha de recollir la postal, escriure-hi unes paraules i enviar-la a qui es desitgi.

Busquets ha remarcat que els segells són d’una tirada limitada que ha fet correus en contra de la violència masclista, «com una manera transversal de mostrar el nostre rebuig a les violències masclistes i de fer èmfasi en les polítiques feministes que són presents en tota la gestió del Departament».

El franqueig de les postals permet enviar-les de franc a les illes i també a la península.