“La Constitució va ser un arranjament perquè l'Esquerra guanyés alguna cosa i la dreta no perdés res" 

Caballero Bonal .

A causa que molta gent ens pregunta què és Guanyem, estam obligats a aclarir-ho. Guanyem és una plataforma ciutadana on poden confluir associacions ciutadanes, partits afins , associacions de veïns, etc. Per tant, no és un projecte electoral tancat per permetre treballar objectius concrets.

Ciutadans afins en una nova forma de fer política, de fer una política participativa, on el ciutadà no només hagi d'anar a votar cada quatre anys i en aquest temps no es compti amb ell per a res. On les coses importants que ens afecten es consultin amb els veïns i puguin participar en les decisions que es prenen. Com va dir Ada Colau, " una palanca de canvi ".

És una candidatura d'esquerres per accedir als ajuntaments i perquè els càrrecs públics no siguin només el substituir-ne uns per altres en els seus seients.

Perquè les classes populars puguin accedir a la institució més propera per a resoldre els seus problemes i, com hem dit abans, que puguin participar en les decisions importants que ens afecten i que els actuals dirigents, sense comptar amb els seus votants, decideixen al seu gust, vinclant-se davant els interessos privats i gastant els diners del poble en obres que no s'aprofiten.

Deixem clar que Esquerra Unida no és Guanyem. Guanyem és molt més, ja que és la suma de persones, associacions, plataformes socials, partits..., que s'uneixen per fer un front comú d'esquerres.

Com la majoria hem sentit pels mitjans de comunicació, a Barcelona Guanyem està integrada per la plataforma d'Ada Colau (PHA) , els de Podem també s'hi han integrat, hi ha més associacions integrades, així com en molts altres municipis. A Mallorca tenim constituïdes i constituint-se Guanyem a Manacor, Son Servera, Palma, Calvià, Inca...

L'objectiu és treballar des de la proximitat que suposa el municipi per intentar que les coses veritablement canviïn, ja que "des que els doctes pul·lulen entre nosaltres, els homes honrats s'han eclipsat ".

Les idees bàsiques d'aquesta plataforma, i que pensam que es poden dur a terme des dels municipis, són: Garantir els drets bàsics, impulsar una economia justa i ambiental, democratitzar les institucions i acabar amb alguns privilegis dels polítics.

En definitiva posar els ajuntaments en mans dels veïns.