Ja podeu comprar accions d’ONA MEDITERRÀNIA, un projecte de ràdio que, amb la finalitat de crear una emissora d'àmbit mallorquí en la nostra llengua, és impulsat per l'Associació Voltor, amb el suport de l'Obra Cultural Balear. Podeu entrar ahttp://www.onamediterrania.cat/compraaccions.php.
Ens cal una veu
A Mallorca, d’ençà del tancament de Som Ràdio el 2003 i d’Ona Mallorca el 2011, la majoria d'emissores de ràdio generalistes emeten en llengua castellana. En aquests moments, només IB3 compleix amb el l’article 4 de l’Estatut d’Autonomia i la Llei de Normalització Lingüística, que obliguen que la llengua catalana sigui l’habitual a les emissions de ràdio; perquè es compleixi aquesta condició, l’ús de la llengua catalana a l’emissió ha d’arribar al 60% del total. També és conegut que la pràctica totalitat d'emissores d'aquestes característiques presenten l'actualitat pròpia i aliena des d'una perspectiva allunyada de l'imaginari col·lectiu mallorquí, allunyada de la seva cultura i idiosincràsia i, de manera especial, allunyada de la cura i defensa de la llengua pròpia de Mallorca. Es podria dir que la majoria d'emissores de ràdio generalistes que emeten a Mallorca ho fan des d'una perspectiva absolutament provinciana amb l’objectiu d'estendre i normalitzar aquest provincianisme acrític i submís.
Només amb la recuperació d'una veu pròpia —pel que fa a la llengua i pel que es diu en aquesta llengua— podrem protegir la nostra cultura dels intents d'assimilació definitiva. I més quan comprovem que els nostres representants polítics a les institucions governamentals s'alineen dia rere dia amb els que pretenen relegar la nostra llengua i la nostra cultura a una simple curiositat antropològica.
Ara, doncs, és precisament quan cal, més que mai, que la societat civil activa i conscient organitzi les seves defenses amb eines sòlides i eficaces que permetin contrarestar l'ofensiva que patim envers la nostra llengua i la nostra cultura, però també envers la nostra condició de ciutadans.
Som en una època en què, gràcies a la revolució comunicativa que ha suposat l'extensió d'internet, hom pot accedir lliurement a pràcticament tota la informació que desitja. Ara bé, hi ha un altre tipus d'informació, la que hom no va a buscar i rep; la que simplement es troba al diari del taulell de la cafeteria, a la ràdio del taxi o del supermercat, a la televisió que encenem per inèrcia. Aquesta informació i aquest entreteniment continuen en mans d'uns grups de poder molt concrets que, majoritàriament, són hostils a la voluntat ciutadana d'alliberar-nos del provincianisme.