S'aprovà la cessió de vials i zones verdes del sector 8 de Canyamel,
que ha de permetre la urbanització d'unes 10 quarterades
- - - - -
El regidor Sebastià Sureda recupera la dedicació al 75% (18 al 27 novembre) i torna al 50%


L’equip de govern va decidir fer només un plenari ordinari cada dos mesos, perquè cada mes resultaven molt insubstancials, varen dir, i ara cada dos per tres es veuen obligats a convocar plenaris extraordinaris. Aquest del qual estam parlant és el sisè en el que duim de legislatura, si no anam equivocats. I lo que no és aquí és allà, amb la diferència que en els extraordinaris, ja se sap, ni precs ni preguntes, i tot això que s’estalvia.

Bé, en el cas que ens ocupa, poca cosa a contar, en el sentit que l’oposició no es va oposar i, com a molt, es va abstenir, i les intervencions foren d’extremada moderació. De manera que tot va transcórrer com una bassa d’oli, que és el que toca. Bé, volem dir que el que toca és que no es perdin els papers.

Facem una breu repassadeta a com anaren les votacions en cadascun dels punts de l’ordre del dia.

RECONEIXEMENT EXTRAJUDICIAL CRÈDITS ANYS ANTERIORS.

- Es tractava de reconèixer deutes no inclosos per una causa o altra, per un valor al voltant dels 20.000 euros. Es va aprovar, amb l’abstenció de PP i Es Grup. PSM-Entesa hi votà a favor.

DENUNCIA CONVENI CAIB GESTIÓ IBI.

- S’aprovà per unanimitat, atès que el nou sistema, pel qual l’Ajuntament gestionarà l’IBI (la tradicional “contribució”) permetrà a l’Ajuntament un notable estalvi en comparació amb el que costava fins ara la gestió cedida a la CAIB.

EXP NÚM 37 INTERV/2011. MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA FISCAL REGULADORA IBI.

 

- S’aprovà amb l’abstenció de PP i Es Grup. Entenem que es tracta d’actualitzar l’impost en els casos en què els immobles afectats hagin estat objecte de millores.

EXP NÚM. VAR 30MA/2011. APROVACIÓ PLA D’ACCIÓ DE L’AGENDA LOCAL 21.

- Aprovat per unanimitat, tot i algunes reticències de l’oposició, quant a la seva viabilitat i en considerar aquest pla més una declaració d’intencions que altra cosa. No debades s’hi preveuen campanyes informatives sobre recollida de residus, quan recentment l’equip de govern ha decidit, precisament, eliminar aquestes campanyes informatives, o qual s’acaba de suprimir la recollida porta a porta a Cala Rajada, cosa que contradiu les pretensions de millorar aquesta recollida que inclou el mateix Pla.

MODIFICACIÓ DE RETRIBUCIONS I DEDICACIÓ REGIDOR SR.SUREDA.

- Es tractava que el regidor Sebastià Sureda recuperàs una dedicació del 75%, davant la del 50% que ha tingut atribuïda temporalment (per coincidència amb la tasca docent que també desenvolupava) durant el periode del 18 al 27 de novembre. Al mateix punt s'aprovà la tornada al 50 % a partir del 28 de novembre. L’oposició s’hi va abstenir, no sense recordar que, quan el Sr. Sureda va optar per una reducció de la dedicació no se’n va tenir coneixement oficial fins passats dos mesos. També es va dir que semblaven excessives les àrees atribuïdes a aquest regidor, en comparació amb les d’alguns altres membres de l’equip de govern.

EXP. 216AG/2011. CESSIÓ GRATUÏTA ANTICIPADA DE VIALS I ZONES VERDES SECTOR 8 I NOMENAMENT DE MEMBRE DE LA CORPORACIÓ EN LA JUNTA DE COMPENSACIÓ.

- Ras i curt: es tracta d’urbanitzar unes 10 quarterades, situades entre la urbanització del golf (on es vol fer el complex hoteler) i les Coves. És un polígon amb un pla parcial aprovat l’any 1959 que mai es va arribar a executar i que preveu la construcció de vivendes unifamiliars. Ara, els propietaris el volen tirar endavant i sembla que, legalment, hi tenen tot el dret. L’Ajuntament estarà representat en la junta de compensació ja que se suposa que una part d’aquests terrenys hauran de passar a titularitat municipal. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els partits, excepte del PSM-Entesa, que s’hi va abstenir.

MOCIÓ/PROPOSTA PRESENTADA PER L’INSTITUT DE LA DONA.

- S’aprovà per unanimitat, aquesta moció per a condemnar, una vegada més, la xacra de la violència domèstica.

MOCIÓ/PROPOSTA PRESENTADA PER PART D’ESTEL DE LLEVANT.

- També aquesta moció s’aprovà per unanimitat, en la línia d’exigir a les institucions que no retallin els ajuts a les organitzacions que treballen per als sectors més febles de la societat, com en el cas de l’Estel de Llevant, dedicat a la integració social de persones amb malalties mentals.