Plenari Ordinari ple de tensió i retrets.

El regidor Sebastià Sureda interposa una demanda de conciliació contra "Cap Vermell", entre d'altres.






    Res nou sota la capa del sol. Dels punts de l’ordre del dia, dels quals us resumim el resultat de les votacions, en destacava el tema de la dedicació de Sebastià Sureda al seu càrrec de regidor, a partir de la seva incorporació a la docència. Hi va haver espires i, com deim més avall, la cosa acabà amb l’expressió del desig de demandar els mitjans de comunicació per part de Sureda.
Es va presentar la nova secretària.

II.- APROVACIÓ PLA D’ACCIÓ D’ENERGIA SOSTENIBLE D’ACORD AMB LA INICIATIVA DE LA COMISSIÓ EUROPEA ANOMENADA PACTE DELS BATLES. REF EXP VAR 24MA/2011.
El punt es va aprovar per unanimitat.

III.- EXP NÚM. 190AG/2011: MOCIÓ PARTIT POPULAR: ACATAMENT SENTÈNCIES TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE LES ILLES BALEARS NÚM. 350 DE 29 D’ABRIL  DE 2010 I NÚM. 427 DE 31 DE MAIG DE 2011.
Aquesta moció va tenir els vots favorables de PP i Es Grup, l’abstenció de PSM-Entesa i el rebuig de l’equip de govern. Per tant, es va desestimar.

IV.-  EXP NÚM. 191AG/2011: MOCIÓ PSM-ENTESA: PROPOSA QUE L’AJUNTAMENT ES MANIFESTI CONTRA UNA EVENTUAL RETALLADA DEL FONS DE COOPERACIÓ MUNICIPAL I DEMANA LA CONVOCATÒRIA URGENT D’UNA ASSEMBLEA DE MUNICIPIS DE LA FEDERACIÓ D’ENTITATS LOCALS DE LES ILLES BALEARS.
Es va aprovar amb els vots favorables de PSM-Entesa i l’equip de govern, i l’abstenció de PP i Es Grup.

V.- EXP NÚM. 192AG/2011: MOCIÓ PSM-ENTESA: INSTAR AL GOVERN DE LES ILLES BALEARS A RETIRAR L’AVANTPROJECTE DE LLEI DE MODIFICACIÓ DE LA LLEI 3/2007, DE 27 DE MARÇ.
Aquest punt feia referència a l’avantprojecte de llei que pretén eliminar el requisit del català per a accedir a la funció pública. La moció es va aprovar pel grup que la defensava, PSM-Entesa, amb el recolzament de PSOE, UCAP i Es Grup. El PP es va abstenir.

VI.-  EXP NÚM. 193AG/2011: MOCIÓ PSM-ENTESA: COMPROMÍS PER PART DE L’AJUNTAMENT DE VALORAR A TOTS ELS CONCURSOS PÚBLICS DE GESTIÓ DE SERVEIS DE LA SEVA COMPETÈNCIA LES PROPOSTES DE LES EMPRESES LICITADORES SOBRE CONDICIONS LABORALS I SALARIALS DELS SEUS TREBALLADORS QUE MILLORIN EL QUE DISPOSA L’ESTATUT DELS TREBALLADORS I/O ELS CONVENIS COL•LECTIUS.
La moció va ser rebutjada per l’equip de govern. Hi votà a favor PSM-Entesa i es van abstenir PP i Es Grup.

VII.- EXP NÚM. 194AG/2011: PROPOSTA EQUIP DE GOVERN PSOE-UCAP: EXECUCIÓ DE LES OBRES D’AMPLIACIÓ I REFORMA DE L’HOSPITAL DE MANACOR.
S’aprovà amb els vots favorables de tots els partits, excepte l’abstenció del PP.

VIII.- EXP NÚM. 195AG/2011: PROPOSTA EQUIP DE GOVERN PSOE-UCAP: TRASLLAT TEMPORAL DEPENDÈNCIES ADMINSITRATIVES MUNICIPALS AL CASAL CAN CREU D’INCA.
L’equip de govern i PSM-Es Grup hi votaren a favor i per tant es va aprovar. PP i Es Grup hi votaren en contra. Tots els partits de l’oposició es queixaren que, fent-se un plenari només cada dos mesos, que no era acceptable que aquest tema se’ls hagués donat a conèixer dos dies abans del Ple.

IX.- REDUCCIÓ DEDICACIÓ I RETRIBUCIONS AL 50% DEL SR. SEBASTIÀ SUREDA.
Aquest punt comprenia una explicació del regidor Sebastià Sureda sobre la seva dedicació al càrrec, la qual, segons va dir, era del 50% des de feia   més d’un mes. Per tant, va lamentar els comunicats emesos pels partits de l’oposició, la qual cosa va provocar un dur enfrontament entre les parts. Aquests, els partits de l’oposició, manifestaren que la nova situació de Sebastià Sureda l’havien coneguda en comissió informativa el mateix dia del Ple. Sureda va manifestar la seva intenció de demandar els mitjans de comunicació –inclòs “Cap Vermell”– que havien publicat els esmentats comunicats sense haver contrastat la informació.

Precs i preguntes, després de dos mesos, ja podeu suposar que n’hi va haver a balquena i de tot color. Mal ambient per part d’uns i d’altres, tensió i un debut de la nova secretària que esperam que no li faci agrura. El seu consol és que això només passa cada seixanta dies.