Aprovats els nous sous de l'equip de govern
-----------
El Carme i Sant Bartomeu, festes locals 2012

 

 

No se’ns havia lliurat convocatòria del Ple Extraordinari del passat dilluns, dia 22, i per tant no tenim ni ordre del dia. De manera que farem un resum d’aquesta sessió més in-formal que mai.

 

El tema central del Ple era el de fixar els sous dels membres de l’equip de govern. Hi havia una proposta del mateix equip de govern, ja vista en comissió d’Hisenda, i a més Es Grup presentà una proposta alternativa.

 

Per part de l’oposició, i en absència de Joan Ferrer, va actuar com a portaveu del PP el regidor Miquel Riera. Aquest va defensar que, en temps de crisi, es mantinguessin els sous de l’anterior legislatura, els mateixos que el PP ja va mantenir en el breu període en què va estar al capdavant de l’Ajuntament després de les eleccions.

 

Per part del PSM-Entesa, Pere Fuster es va manifestar amb el cor dividit: d’una banda, les dificultats econòmiques, que no conviden a augments de sous; de l’altra, la defensa que sempre ha fet aquest grup que els polítics tenguin un sou suficient per tal de poder-se dedicar incondicionalment a la seva tasca.

 

Mateu Melis, d’Es Grup, i com ja hem dit, va presentar una proposta alternativa, ben argumentada, que significaria d’alguna manera un camí intermedi entre els sous anteriors i els que proposava l’equip de govern. Això va obligar a un recés, per tal que es pogués estudiar aquesta proposta, la qual, diguem-ho immediatament, va ser finalment rebutjada per la coalició PSOE-UCAP.

 

Aleshores, la proposta que es va aprovar pels vots de la majoria de l’equip de govern deixa el batle amb un sou brut de 42.400 eur.; els regidors amb un 75% (7) de dedicació cobraran 25.440 eur. Bruts anuals; mentre que un regidor amb el 50% de dedicació cobrarà 16.960 eur. Bruts cada any. El PP, hi va votar en contra i el PSM-Entesa s’hi va abstenir. Es Grup, de la seva banda, una vegada haver vista rebutjada la seva contraproposta i quan tots pensàvem que també hi votaria en contra o, com a molt, s’hi abstindria... hi va votar a favor!

 

L’oposició, de manera unànime, va criticar el grau de dedicació de tots els regidors per igual, atensa la desigual responsabilitat i càrrega de feina de cadascun d’ells. Ja hem dit que un dels regidors, Fernando Martínez, només tendrà un 50% de dedicació, però aquest menor percentatge no sembla obeir a menors responsabilitats, sinó a fer-lo compatible amb la seva feina com a docent. L’oposició també va manifestar discrepàncies amb l’equip de govern respecte a la distribució d’àrees, que en general consideraren descompensades.

 

Vàrem creure entendre que es treballaria per a consensuar un sistema de retribucions, acceptat per tots els partits, que serveixi per a evitar futures discussions sobre la qüestió.

 

En un altre ordre de coses, per unanimitat, es varen aprovar les dues festes locals per a 2012: El Carme i Sant Bartomeu. Una a Cala Rajada i una altra a Capdepera. Biel Torres va fer un comentari, sobre la gran feina dels pescadors, que, francament, ens va semblar que no hi venia a tomb.

 

I cadascú a ca seva i els cans a can Coll.