Aprovat, per via d'urgència, el prèstec pel pagament de proveïdors



El mateix dia 15 de maig (data de celebració del ple) acabava el termini fitxat pel Ministeri d'Hisienda




Aquesta és una crònica (in)formal del Ple extraordinari del 15-5-2012. Tan informal i extraordinari que ningú ens havia avisat de la seva convocatòria i ni tan sols  vàrem ser a temps de posar la ràdio per escoltar-lo. I és que la convocatòria ha estat, segons paraules de l'oposició, "feta a correcuita"... però la urgència és la urgència i les majories són les majories, per tant estava assegurada l'aprovació dels dos punts de l'ordre del dia, com al final va ésser: nou vots a favor i vuit abstencions.
La meva padrina deia que les coses fetes a correcuita no solien anar bé... però ja sabeu que això són coses de l'antigor. A més, si dia 15 de maig era el darrer dia per aprovar el préstec, i aquest s'havia de fer sí o sí..., quina alternativa hi havia? 
Bé, deixem de donar voltes i marejar la perdiu i anem per olivetes. 

Aquí teniu reproduïda "fil per randa" la nota de premsa que resumeix com va anar el ple:

" Aquest matí ha tengut lloc un ple extraordinari a l’Ajuntament de Capdepera per aprovar, per una banda, la urgència del ple, i per altra, el pagament del préstec.
Els tres partits a l’oposició han remarcat que la convocatòria del ple s’ha fet a “correcuita” sense donar temps a estudiar els documents. El regidor d’Hisenda, Sebastià Sureda, ha comentat que ha avui, 15 de maig, és el darrer dia per aprovar el préstec.
Pel que fa al préstec de pagament als proveïdors, Sureda ha explicat que l’aprovació és el darrer pas del pla d’ajust i que ve donat pel Ministeri d’Hisenda. Ha comentat que el pagament als proveïdors se farà mitjançant “vuit bancs” i que són ells “els encarregats del pagament”.
Els tres partits de l’oposició s’han abstingut en la votació perquè els proveïdors puguin cobrar. El PP ha explicat que fan una abstenció positiva, tot i que no van aprovar el pla de sanejament. El PSM creu que és “un petit regal per als bancs”, i Es Grup ha comentat que no els agrada que “l’Estat fixi les condicions”.
S’ha aprovat per 9 vots a favor i 8 abstencions
."