Divisió d'opinions entre la ciutadania, mentre l'actual equip de govern vol introduir més vegetació i jocs infantils


 

A la fi han finalitzat les obres de la plaça on hi havia l'antic Hotel Tucans. Tot plegat es va iniciar la passada legislatura, l’any 2022, quan l’Ajuntament va comprar el solar per 2’1 milions d’euros -que es pagaran a terminis fins l'any que ve- i es va presentar un projecte de demolició i de nova plaça a les subvencions que dona el Consorci de la borsa de places turístiques. Finalment es varen aconseguir 750.000 €, mentre que la resta -uns 100.000 €- les posa el Consistori.

Capdepera no és un municipi fàcil per aconseguir el favor popular en qüestió de remodelacions i noves obres. Podem recordar tot l'enrenou amb l'escenari de la Plaça dels Pins o amb la reforma de la Plaça dels Mariners. I amb aquest nou espai públic no ha estat diferent, amb opinions per a tots els gusts. N'hi ha a qui sí els agrada la nova plaça, però a altres no tant, per diferents motius: uns pensen que hi ha massa asfalt i pocs arbres i vegetació, altres diuen que no és un lloc adequat per fer-hi aparcaments, uns quants es queixen que no s'hagin aprofitat els soterranis, pares i mares que hi voldrien més jocs infantils i, fins i tot, alguns apostaven per fer-hi habitatges socials aprofitant el buc existent.

Sigui com sigui hi ha una certa opinió majoritària en dos aspectes: és millor el que hi ha ara que no l'edifici antic sense acabar, i que falta una mica de verd, un fet que, segons l'equip de govern, podria tenir solució.

Pel que fa als polítics, el PSOE de Capdepera ha penjat un post a les xarxes socials penjant-se la medalla de l'operació i de l'obra, mentre que a l'actual equip de govern, segons ens han comentat alguns dels seus membres, també estan molt contents de comptar amb un nou espai públic a Cala Rajada, tot i reconèixer que és un projecte heretat i que possiblement n'haguessin presentat un de diferent. De fet es queixen que no han pogut canviar abolutament res de la idea inicial per mor que és una actuació subvencionada pel Govern i es corria el risc de perdre els diners. En tot cas, sí que comenten que tenen la intenció d'introduir més vegetació i jocs infantils en un futur pròxim.

Allò que queda per resoldre a dia d'avui és el nom de la nova plaça. N'hi ha que protesten perquè l'opció de Plaça Tucans no és cap de les propostes que s'han tret a votació, mentre que altres manifesten la seva oposició a aquest nom. Altres idees que s'han escoltat són Plaça Nova, Plaça des Juva o Plaça Tino Adrover. No obstant, com ja deuen saber els lectors, les tres alternatives proposades per l'Ajuntament són Plaça del Carme, Plaça dels estiuejants i Plaça de la Mediterrània, les quals es poden votar fins el dilluns 17 de juny. No sabem quina serà l'opció elegida pels participants a la votació, però el que sí sabem és que qualsevol dels noms que hem mencionat en aquest paràgraf tendria partidaris i detractors.
Governar a vegades és complicat.