Rafel Fernandez: “l’aprovació de les pròrrogues a les juntes de govern se varen fer amb els informes jurídics i d’urbanisme favorables”.











 

Primer IB3 i després tota la premsa escrita han escrit sobre la citació de la jutgessa del Jutjar nº 1 de Manacor, Ana Salmern,  al batle Rafel Fernàndez; els ex-batles  Josep Gallego i Bartomeu Alzina; i  tres ex-regidors, Mateu Garau, Pilar Gasull i  Sebastià Sureda. S’investiga  un presumpte delicte contra l’ordenació del territori en sòl rústic a Capdepera.

L’investigació es centra en unes pròrrogues de llicències en terrenys rústics atorgades en la legislatura 2007-2011, per la junta de govern local. Atenent al que hem llegit a la premsa “l’objecte de l’investigació són tres llicències  que varen obtenir una prorroga que podria haver estat donada de forma irregular i que afectaria a tres parcel·les ubicades a la zona de Cala Mesquida”.
La premsa també informa que alguns funcionaris que ja han declarat "han admès que han pogut existir errors en distintes concessions de les prórrogues o procediments, motivats pel canvi de la normativa del Pla Territorial de Mallorca durant el procès d'ampliació del termini de llicències"    

Pel que sabem en el moment de redactar aquesta nota, els afectats no han rebut cap citació oficial. Així el batle de Capdepera ha manifestat a la premsa que “hem pogut saber que han citat a uns quants polítics pel tema de concessió de pròrrogues de llicències atorgades en 2011 i 2012”. 

Cap Vermell ha parlat  amb Rafel Fernàndez que ens ha comentat que es tracta d’un problema d’interpretació del procediment administratiu, “ i ha de ser la jutgessa qui determini si el procediment de pròrroga que ha dut fins ara és correcte o si se entén que va en contra de la llei del sòl vigent. Penso que és un qüestió tècnica que la jutgessa ha de decidir”. 

L’ajuntament de Capdepera podia autoritzar la prorroga dels expedients no executats total o parcialment, quan passaven uns anys, així no caducaven. El cas és que se qüestiona la legalitat de les pròrrogues amb el canvi de legislació, que ampliava la parcel·la de 7000 a 14000 metres quadrats.

També ens ha comentat que “l’aprovació de les pròrrogues a les juntes de govern se varen fer amb els informes jurídics i d’urbanisme favorables”.

Cal recordar que ja informàrem que el SEPRONA va visitar el departament d’urbanisme cercant informació que afectava a expedients de rústic.

Segons la premsa, la declaració serà el proper dia 29 de novembre