Acte senzill i sobri per a celebrar el 25è aniversari de la recuperació del Castell de Capdepera

Image

   Dia 25 de maig se celebrà a la Casa del Governador un acte institucional, que reuní un bon grapat de gabellins i gabellines, per a celebrar la recuperació del Castell per part del poble. És a dir, se celebrà que el nostre Castell passà de titularitat privada a pública.

Image


   L’acte consistí en la recepció de les autoritats a càrrec d’un grup de xeremiers i uns breus parlaments commemoratius. Mateu Garau, president del Patronat del Castell, donà la benvinguda i acte seguit parlà Salvador Moll, el batle que va signar la recepció del monument, qui recordà com es varen dur a terme les negociacions que acabaren amb la signatura de compra-cessió (insistí molt que no es pot parlar de cessió sinó de recuperació) entre l’Ajuntament i els propietaris. Acte seguit, el senyor Gabriel Cerdà, director insular de Patrimoni, recordà que el nostre Castell,  juntament amb el de Bellver, són els únics castells de Mallorca de titularitat pública, i oferí un pla de recuperació d’aquests béns culturals. Per acabar, el batle, Bartomeu Alzina, agraí a tots l’assistència, especialment als batles de Son Servera i Sant Llorenç, i als seus predecessors per la feina feta.

Image

   Durant l’acte es presentaren dues escultures de Pere Pujol donades per Victòria Reynés, Juan Melis i Juan Iribarnegaray,  que romandran a l’exposició permanent de la Llata.

 Image

  El grup de violinistes de l’Escola de Música amenitzaren l’acte.

Image

   Una de les escultures donades