El batle i la regidora de mobilitat es reuniren amb els veïnats de la zona ACIRE de CapdeperaEl batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández, la regidora de Mobilitat, Mónica Viejo, i el subinspector de Policia, Joaquin Rodríguez, varen mantenir ahir capvespre una primera reunió amb els veïnats afectats per la futura implantació de la zona ACIRE al nucli antic de Capdepera.

 
El consistori van explicar que en aquets moments s’està redactant el reglament i que es tendran en compte les suggerències dels veïnats, però que encara no hi ha data perquè entri en vigor. La regidora Viejo aposta per la creació d’una zona ACIRE per reconèixer la importància turística del centre de Capdepera. Els veïnats, per la seva banda, deixaren palesa la preocupació per la falta d’aparcament que es produirà quan s’implanti aquesta zona.

 
La zona ACIRE, àrea de circulació restringida, és tracta d’una zona especial en la qual només està permesa la circulació dels vehicles prèviament autoritzats o dels vehicles exemptes d’obtenir autorització per les seves característiques especials, com per exemple els serveis sanitaris. La zona ACIRE de Capdepera inclou els carrers del nucli antic, concretament els carrers Fondo, Goya, Pla d'en Cosset, Major, Alt, Castell, plaça Vella i plaça del Sitjar.  Nota al marge.
A aquesta reunió, convocada d'una forma un tant precipitada, hi varen assistir un bon nombre de veïns, ja que l'instal·lació dels cartells de zona ACIRE va crear certa preocupació. Ara, amb les senyals tapades per un plàstic i escoltats els suggeriments i discrepàncies dels veïns, s'obre un temps per concretar la redacció del reglament que regirà la zona ACIRE de Capdepera. Hi hagué compromís de tornar a convocar una reunió i que no es posarà en marxa l'ACIRE sense el suport dels veïns. 
Cal recordar que en el Ple de 5 de novembre de 2015 s'aprovaren les modificacions de l'ordenança, i l'única actuació que s'havia fet des de la data va ser la col·loció de les senyals, quan sembla lògic que primer s'havia d'haver parlat amb els veïns i presentar el projecte, per a recollir les queixes i suggeriments. Sembla que amb aquesta reunió s'ha rectificat i s'han plantejat les dues principals preocupacions dels veïns: l'aparcament i l'incertesa dels negocis de la zona.