Escolar 1 – San Roque A 0



Benvinguts siau estimats amics futbolers tots quan sou!

Primer partit després del canvi d'hora de tardor i desena jornada d'aquest campionat de lliga de primera regional. Bona entrada al municipal del Figueral i un capvespre ideal per la pràctica del futbol. Aquesta bona assistència de públic ha aplaudit amb força al seu equip, i ha esbroncat a una àrbitra molt perepunyetes i, que l'eixida li ha vingut molt grossa en tot moment. Aquesta magra jutgessa ha estat molt mal assessorada per un linier molt bordissot que no deixava respirar a la nostra banqueta. L'altre banderí ens ha fregit a constants i continus fores de joc. Aquesta mestressa del xiulet aviat ha perdut els papers. Ha abusat indiscriminadament del poder que té atorgat pel reglament hi ha castigat accions legals i reglamentàries estirant de targetes innecessàries.

Avui hem pogut veure un Escolar amb molts de canvis a la seva alineació i amb cares noves a la banqueta. Sant Alexis avui ha cedit, generosament, el seu lloc a un Toni López que, en la majoria de vegades que ha hagut d'intervenir, o ha fet encertadament. A la defensa en Franco ha ocupat el lloc habitual del capità Campos. En Joan Sard, de viatge per terres catalanes, no ha pogut ser de la partida degut al gran retard que ha tingut el seu vol. En Javi Maya ha ocupat, amb molt d'encert, el seu lloc com un dels dos pivots defensius alineats. N'Edu Flaquer amb les seves clàssiques molèsties ha descansat, hi ha vist el partit des de la graderia. A la punta de l'atac verd-i-blanc la novetat ha sigut la titularitat de n'Abdou El Califa que, després dels dos golassos que marca l'anterior jornada, se l'ha ben guanyada. A la banqueta ens ha estranyat veure a Jaume Faba que, segons pareix, arrossegava certes molèsties musculars. Ens ha congratulat veure a Colau Sureda, Mario i a Sergio d'altra vegada a disposició de l'entrenador.

El sistema de joc emprat per aquest partit ha estat un: u, tres, dos, tres, dos. L'alineació ha sigut la següent: Toni López sota pals. Franco, Torres i Granados a la defensa. Javi Maya i Nico Salazar com a pivots. Al centre del camp en Juanma per la dreta, en Juanlu Flaquer pel centre i en Javi Garcia per banda esquerra. En missions clarament ofensives n'Abdou El Califa i en Miquel Ruedas. A la banqueta, a més dels ja susdits: Sant Alexis i en Miquelet Lliteres.

L'Escolar ha començat la primera part amb un bon nivell de joc. El ritme que imprimia als llances era força interessant. Semblava que tenien les coses molt clares i els objectius per assolir eren molt concrets. De fet, gairebé, al cap de dos minuts de joc, n'Abdou, en franca posició, ha enviat la pilota per sobre del travesser del San Roque. La iniciativa i el domini era força evident per un Escolar que s'agradava i se sentia a gust dins del terreny de joc. Tot això fins al minut vint, on els ciutadans s'han vingut amunt i els gabellins, incomprensiblement, han reculat, entregant la pilota i el centre del camp, gratuïtament i fora un motiu concret o evident.

A partir de llavors la iniciativa l'han portada els blancs-i-blaus. Una petita mostra ha estat una pilotada que han estavellat al travesser de la nostra porteria. Han gaudit de sis tretes de cantonada que ens ha, envinagrat de valent, l'horabaixa. L'Escolar sols li ha quedat l'opció del contraatac incorrent cada vegada en flagrants i clars fores de joc. Al minut trenta-cinc en Garcia l'ha tinguda molt clara. Tot sol davant del porter no l'ha sabut driblar; el rebuig al seu xut li ha tornat a ell que, a porteria completament buida, no ha sabut acabar la jugada amb gol. Una vertadera llàstima! La defensa verda-i-blanca ha pogut desbaratar amb encert el perill i les pilotes penjades a dins la nostra àrea. Ens ha agradat tornar a veure en Franco amb aquella força i contundència que tant el caracteritza. A l'Escolar li ha vingut molt bé que l'àrbitra xiules en final de la primera part.
L'equip local ja és a cotxeres per intentar rebre les consignes oportunes per tornar a aconseguir controlar un partit que a primera vista podia semblar còmode o assequible. El Sant Roque A, fora treure faves d'olla ni ser res de l'altre món, ha complicat la vida a un Escolar que ha deambulat erràtic gran part del primer temps.




La segona part hem sortit, d'altra vegada, amb l'esperit enaltit i amb ganes de decantar ràpidament el marcador a favor nostre. Ho confirma quant, al minut cinquanta-tres, a una bona jugada trenada amb ruptura per banda dreta, el rapidíssim Ruedas ha fet una gran passada dins l'àrea petita contrària. Allà esperava amb la canya parada i amb la posició guanyada El Califa del Figueral. N'Abdou ha tornat a marcar amb molt de mèrit i merescudament. Ja porta tres gols en menys de dos partits. Avui ha sigut un dels destacats del partit. No ha aturat de córrer cercant l'espai. Ha conduït i passat la bolla en força criteri i ha estat valent i ofensiu durant els quasi cent minuts que ha durat l'encontre. Sabíem, o millor dit, intuíem la qualitat d'aquest subtil i pillo davanter. Fins ara havia passat, totalment, ocult i desapercebut. Tanta sort que ha reaccionat i l'equip ha guanyat un nou valor i una alternativa completament diferent a l'hora de jugar a futbol.

Una vegada avançats al marcador, ens pensaven veritablement, que tot seria bufar i fer bombolles. I un be negre amb potes blanques! El San Roque s'ha convertit en una roca i ens han posat molt cars els tres punts. L'avantatge aconseguit per l'Escolar era molt escanyolida i l'ímpetu dels roquers era força inquietant. Hem assistit a un gran nombre de jugades a pilota aturada per part dels visitants que ens posaven les vergonyes per corbata. A aquesta segona part la nostra defensa ha estat molt segura i encertada avortant totes les jugades de perill del San Roque. En Torres molt encertat i segur, i que avui, s'ha estrenat uns minuts com a capità, ha desbarat unes quantes pilotes que portaven camí de gol. Com sempre, i ja és una constant, hem patit de valent per obtenir aquesta pírrica, però merescuda victòria. Ens fa mal l'expulsió, innecessària, per vermella directa d'en Javi Maya. La llengua en tàperes ens agrada massa i no podem passar ni un sòl partit fora fer-ne un tast d'aquest exquisit plat tan traïdor. Amb total seguretat, el gran dels Maya, ens farà molta de falta el dissabte qui ve, dins l'Atlètic Montuïri. Un Montuïri que cotitza a l'alça i, que avui mateix, ha guanyat zero a dos dins el complicat camp del Santa Maria. Ara mateix, aquest equip, ocupa la tercera plaça de la classificació de primera regional. Nosaltres ens hem col·locat com a quarts a sols tres punts del Montuïri. En cas de guanyar-li, molt segurament, l'avançaríem. Per tant, el pròxim partit, ara mateix, es converteix amb un partit força important. En cas de punxar, ens allunyaríem en excés dels llocs que donaran la possibilitat de jugar el play-off d'ascens, amb l'agreujant, que fins a quatre equips, ens podrien avançar a la taula classificatòria.

Fins aleshores, la incògnita queda a l'aire pendent de ser aclarida. Mentrestant, que vostès s'ho passin d'allò més bé i gaudeixin de tots els plaers que la vida posa al nostre abast.
Visca l'Escolar victoriós!

Biel Torres





Comentar que dins les bones actuacions que fan els equips de categories més joves volen destacar avui l'1-6 dels alevins A contra el Cardassar.