Durant la jornada del dissabte, se pot dir que el Mercat Medieval es troba en la seva plenitud. Malgrat siguin les 10 del matí l’hora assenyalada per l’inici, des de molt de temps abans comença a haver-hi trull i  els carrers i places de Capdepera poc a poc se van omplint de gent.





Sa Xerabanda va ser la primera actuació del dia a la plaça de l’Orient, per continuar el seu recorregut pels carrers que conformen el Mercat, fins arribar al Castell.



Tot seguit se succeeixen els espectacles d’animació amb diverses espectacles i cercaviles de “Bengala” i “Ixera” durant tot el dia en diversos indrets, així com les exhibicins de dansa de “Dahlia Tribal Troupe” en els escenaris de la plaça des Sitjar i de la Menjúa.

Al castell s’instal·là el campament medieval de “Militas Maiorcarum”, amb exhibicions de combats medievals; i l’exhibició de rapinyaires d’”Artfalcons” amb espectaculars demostracions de vol de falcó en la terrassa de l’esglesieta i altres indrets del castell.

Mentre, els carrers s’ompliren de gent i  personatges medievals realitzaven petites dramatitzacions, malabars o danses.

Al voltant de mig dia, a la plaça de Sa Menjúa i Es Sitjar, se concentrà la gent en les paradetes de menjar i beure.

A l’horabaixa ressenyar l’actuació dels xeremiers de Consell, de Manacor i Sa Xerebanda al castell, plaça Vella i la de l’Orient.





 Des del castell sortí al banda de Música de Capdepera, per a fer un recorregut pels carrers del Mercat i acabar a la plaça de l’Orient.



Un recorregut similar va fer la batucada gabellina “Batucap”.

Els espectacles de nit començaren amb l’espectacle de foc de “Sa Solera Gabellina”. Els dimonis tornaren a omplir la plaça d’Es Sitjar amb foc, fum i els sons de la percussió que marca el ritme del seu espectacle.





La part musical nocturna començà a la plaça de Sa Menjúa amb una actuació del grup “Ixera” que acabà amb l’escenari ple de músics al incorporar-se “Sa Xerabanda”  per interpretar una cançó conjunta.

 



“Xanguito” va tocar a la plaça des Sitjar, amb una bona posada en escena, recolzat amb un bon estol de músics. Interpretà cançons del seu darrer disc i temes coneguts dels anteriors.





I per acabar la vetllada el simpàtic grup “Petxandongos” va omplir de música i diversió amb les seves versions de temes populars.