Imprimeix
Categoria: L'Esperança
Vist: 529


La festa de l’Esperança segueix la seva tradicional seqüència marcada pel caràcter religiós dels actes programats. Després de les novenes prèvies, dissabte 16 de desembre va tenir la processó de pujada de l’imatge de la Verge de l’Esperança des de l’esglèsia de Sant Bartomeu a l’esglesieta del Castell acompanyada amb molta solemnitat pel CC Banda de Música.

 



Amb l’esglésieta del castell plena de gom a gom, van celebrar les completes oficiades pere Mn Francesc Bernabeu. La coral gabellina va posar el punt musical.
 

Durant l’acte Mn Pere Orpí va recitar una composició dedicada al castell de Capdepera i la devoció a l’Esperança. Toat seguit na Francesca Maria Caselles va llegir el pregó escrit per la seva mare, Isabel Amer, que per una indisposició no va poder assistir. Els nostres vots per la seva millora. Amb un pregó curt es va presentar i recordà la seva arribada a Capdepera, la seva pertinença a l’Obreria de l'Esperança i la seva devoció per la Verge. (A un altre article el podeu llegir íntegre http://www.capvermell.org/index.php/festes/l-esperanca/33190-prego-de-l-esperanca-2023-isabel-amer )
 

Acabat l’ofici, els assistents van desfilar davant l’imatge de l’Esperança per venerar-la.

 

Després de l'acte religiós els assistents passaren a l'esplanada de davant la torre d'En Nunis per a gaudir de la torrada preparada de llonganissa i butifarrons, preparada per els Ricemen i oferta per l'Obreria de l'Esperança. a més de coques dolces i begudes.



I tot seguit ball obert amb els sonadors de l'agrupació Castell de Capdepera.



I un nodrit grup de balladors.





Com cada any , el preciós arrenjament floral ha estat realitzat per en Tino Adrover. I una vegada més ens ha sorprés per la seva espectacularitat.
 

Dilluns, 18 de desembre, dia de l’Esperança hi hagué ofici concelebrat al castell.  Carles Seguí va presidir i predicar, menttre que els concelebrants van ser Pere Orpí, Joan Servera, Andreu Genovart i Xisco Bernabeu per Mn Bernabé, Andreu Genovart, Pere  Orpí .



En acbar l'ofici hi hagué un refresc, just abans d'inciar la processó de l'Esperança.



La processó de l’Esperança tornà la imatge de la verge des del castell a l’església de Sant Bartomeu, acompanyada per la Banda de cornetes i tambors. Durant el recorregut es turnaren els portadors i portadores fins acomiadar la imatge en el temple.