Dia 25 d'agost es projecta al Teatre  la pel·lícula "yo". La cita és a les 21.00 h. i es comptarà amb la presència en directe del director mallorquí, Rafa Cortès, amb qui els assistents podran parlar després de visionar el film. Dirigirà el col•loqui l’equip del prestigiós programa de Capdepera ràdio "Sunset Boulevard".

Image  

Drama, Espanya, 2007.   
Direcció: Rafa Cortés.
Guió: Álex Brendemühl y Rafa Cortés.
Fotografia: David Valldepérez.
Muntatge: Frank Gutiérrez.
Música: Oscar Kaiser.
Intèrprets: Álex Brendemühl, Margalida Grimalt, Rafel Ramis, Aina de Cos, Heinz Hoenig.  
Image

Un poble a Mallorca.
Un nou treballador alemany.
Una sospita no verbalitzada.Una feina que conservar.

“Yo” és la història d’un home que, al sentir-se acusat d’allò que no ha fet, tracta de demostrar una innocència que ningú no qüestiona.

Desprès d’una carrera plena de guardons a diversos Festivals de Cinema:
-          Revelació del any en el context de la Setmana Internacional de la Crítica de Cannes,
-          X Festival de Cine de Màlaga
-          Premi FIPRESCI en el festival de Rotterdam  

Dia 28 de juny s’estrena la pel·lícula yo del director mallorquí Rafa Cortés. Òpera prima d’aquest director i rodada a Estellencs i Llucmajor.    
Hem d’esmentar la presència a l’equip de producció La Perifèrica produccions de la gabellina Bàrbara Ferrer Nadal. 
Esperam poder-la veure aviat a Capdepera. 
Mentres ens quedam amb l’enllaç oficial:   
http://www.yo-thefilm.com/  

i d’algunes referències:  
http://www.diariosur.es/20070314/malaga/rafa-cortes-muestra-optica_200703141241.html  
http://www.fipresci.org/news/archive/archive_2007/sic_2007_yo_pbienzobas_es.htm 
  

Narra la història d'Hans, un alemany que arriba a Mallorca per fer feina a sa Tanca, la finca d'un alemany. Allà, substitueix un altre Hans, que ha desaparegut en estranyes circumstàncies. Per què Hans acaba a Mallorca o quins són els motius que li han fet abandonar-ho tot per començar de nou, queden en un segon pla. Allò important és com el protagonista sembla assimilar, poc a poc, la vida de l'altre Hans.
Els primers plans i una banda sonora que acompanya l'acció, que es converteixen fins i tot en part de la trama, són els elements que defineixen el contingut tant visual com sonor del film.
Finalitzada la projecció, tant Cortès com Brendemühl pujaren a l'escenari i explicaren d'on sorgí Yo. «Tot començà quan Rafa em va contar una història que havia viscut durant la seva joventut a Estellencs». Allà, un alemany tornà boig i passejà pel poble mig nu i ple de sang. «A partir d'aquest instant, reconstruírem aquesta imatge i intentàrem deduir què li havia passat, a aquest personatge». «Com ho férem? Doncs, component el seu caràcter, escollint com caminava o com parlava, és a dir, començàrem des del final. Teníem un actor i un protagonista, però ens mancava la història». Una història que arribà després i que es definí durant els set anys que ha durat el procés de Yo».