L'exposició es podrà visitar fins el mes d'octubre 2024

 

Dia 26 de juny Kavita Parmar va oferir una xerrada i una visita guiada a l’exposició estival de la Torre de Canyamel, que enguany recull una selecció  d’art tèxtil, a càrrec de la reconeguda artista, Kavita Parmar, fundadora del projecte XTANT, acompanyada de Ien van Wierst, coordinadora de l’organització internacional Sculpture Network.
 

La trobada s’emmarca dins l‟exposició “Nodrint les nostres arrels‟ que acull actualment la Torre de Canyamel, a cura de Kavita Parmar, i que reivindica, a través de l’obra d’una dotzena d’artistes internacionals, els materials i les tècniques tradicionals del patrimoni tèxtil. El diàleg que proposen Kavita i Ien abordarà el creixent interès per l’art tèxtil, així com la distinció entre artistes i artesans – Què defineix exactament els límits entre un i l’altre?  Quan va començar aquesta separació?-.

El que una vegada es va considerar una mera artesania, ara se celebra a galeries i museus de tot el món” explicà Kavita, “i aquest canvi desafia les jerarquies tradicionals al món de l’art i ens convida a reconsiderar el valor que atorguem a les diferents formes d’expressió artística”.

A la xerrada, s'aprofundí en els aspectes més destacats de l’exposició, que acull obra d’una dotzena d’artistes internacionals amb peces úniques, teixides i brodades a mà. També s’examinà el context històric que explica el pas des de l’artesania utilitària fins a esdevenir una forma d’art reconeguda. S’analitzaren obres innovadores d’artistes tèxtils contemporanis i com aquests combinen tècniques tradicionals amb estètiques modernes, ampliant els límits de l’art tèxtil, entrellaçant històries, cultura i innovació en el seu treball.

Una exposició indispensable que mostra des d’instal·lacions espectaculars de grans dimensions fins a petites peces de delicada execució. Se pot visitar a la Torre de Canyamel  fins el mes d’octubre. Molt recomanable.



Algunes de les obres exposades:


Shardha Kochhar
Can you replace one love with another
India/ USA 2023


Irene Encarnación/ Remigio Mestes
Dia y noche
Mèxic 2021


Katarima Knight
win of winter 
UK 2023


Maria García
Menos una noche  (Nagunaltre)
Colombia 2024




Carmen Castañeda 
Chrôma 6575 I, II, III i IV
Espanya 2024




... /           Atelier Talasin
                 Agaraw (ocean)
                 Marroc 2023


Maison Artc
Looking for a new planet
Marroc 2024


Artesania Wixarikas
Tzicurri (Ulls de Déu)
Mèxic 2024




Agustín Nicolàs Rivero
Among the fire 1 i 2
Colombia 2024


Andrea Sender
Bug
Espanya 2024