"Tinc una casa la mar,...també a Capdepera" J. Isaac.


 

El cantautor català Joan Isaac presentà, el passat 19 d’abril, el seu llibre “101 cançons” al Teatre de Capdepera. Es tracta d’un recull de poemes, lletres de cançons, textos narratius curts, fotografies, col·laboracions i imatges que fan un repàs a la seva llarga trajectòria com a cantautor. La presentació del llibre comptà amb un posterior concert i un magnífic i emocionant punt i final amb la cançó A Margalida cantada amb la coral s'Alzinar.
 



Durant la presentació del llibre, primer Pere Cortada va repassar les anteriors actuacions de Joan Isaac a Capdepera presentant distintes propostes. Entre d’altres recordem el primer concert l'any 2006 a duo amb Suso Rexach, el concert amb Luis Eduardo Aute o els dos darrers al castell “7 pecats capitals” i “Cita amb els àngels”. I és que Joan Isaac s’ha prodigat a Capdepera.
 

Després d’una breu intervenció de Margalida Bover, comentant el que ha suposat per ella la música de Joan Isaac, Joan Cabalgante va comentar el llibre que es presentava.
 

A més de les lletres de 101 cançons seleccionades pel mateix Joan Isaac d’entre el seu vast repertori el llibre conté nombrosos textos escrits pel cantautor, majoritàriament en els darrers anys, sobre vivències, sentiments, inquietuds, anhels, pors, combats… sobre temes als quals ell ha cantat al llarg de la seva carrera musical. Aquests textos encapçalen cadascun dels blocs temàtics en què Joan Isaac ha agrupat les 101 cançons del llibre. El volum inclou, a més, a mode de pròleg, textos d’amics, de companys de professió, com Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet o Luis Eduardo Aute, de productors musicals, de periodistes, d’escriptors, d’amics que l’han acompanyat i l’acompanyen en la seva trajectòria vital i artística. Els textos s’acompanyen d’imatges de prestigiosos fotògrafs, com Colita o Juan Miguel Morales, i d’il·lustracions de Daniel Sesé.



Després de la presentació Joan Isaac acompanyat al piano per Antoni-Olaf Sabater va oferir un complet concert espipellant cançons de distints discos. Com el mateix Joan comentà, fa uns dies (28 de novembre de 2023) al Palau de la Música de Barcelona presentà “Joan Isaac al Palau. 50 anys de cançons i 70 de vida”, i a Capdepera volgué oferir un concert semblant.

Entre d’altres van interpretar  “Viure”, “Barcelona, ciutat grisa”, “On és la gent?”, “Gràcies, vida, gràcies”, “Només han passat cinquanta anys” o “ Manfred”.

Al concert no faltà “ A Margalida”, la icònica cançó de Joan Isaac que interpreta en tots els seus concerts, que en aquesta ocasió comptà amb la participació de la Coral s’Alzinar dirigida per Yannick Wilken, que oferí una versió per a coral de la cançó.



Amb la signatura de llibres per part de l’autor, i una dedicatòria als nostres lectors, tancà la presentació del llibre “101 Cançons”.






A més, tenguérem l'oportunitat de parlar amb ell i amb el pianista Antoni-Olaf Sabater que aviat podreu llegir en una molt interessant entrevista.