Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 871

N'hi ha que dubten si tendríem avui suspeses les llicències a sa Pedruscada si Més per Capdepera hagués fet cas a l'executiva de Més per Mallorca.

Per BTT& cia



El ple del passat 11 de desembre va tornar ser sucós i amb decisions importants damunt la taula, entre elles l'aprovació del pressupost de 2024 i la suspensió de llicències a sa Pedruscada. Aquesta darrera, sense dubte, ha estat la que ha copat més titulars, amb el vot a favor de PP i MÉS, i en contra del PSOE.

I ara allò que alguns es demanen és: què hagués passat si l'assemblea de Més per Capdepera hagués fet cas a l'executiva de Més per Mallorca i, per tant, l'agrupació local seguís a l'oposició? Algú creu que sense els ecosobiranistes dins l'equip de govern, la decisió de suspendre llicències a sa Pedruscada hagués acabat a l'ordre del dia d'un ple municipal? N'hi ha que ho dubten.

Però encara pitjor, es comenta que un gurú del partit, amb un càrrec important, va passar per Capdepera després de les eleccions i no va tenir altra feina que deixar caure la possibilitat de donar dos anys de batlia a Fernández. Algú s'imagina que hagués passat si els d'aquí li haguessin fet cas? No fa falta ser massa perspicaços per concloure que un equip de govern PSOE-MÉS seria a dia d'avui una batalla campal.

I què deu pensar ara l'executiva de Més per Mallorca de tot això? es demanen alguns dels integrants de l'assemblea local. Ningú s'avergonyeix de la postura mantinguda a Palma? es demanen altres.

I dins el PSOE, tant a nivell local com autonòmic, què en pensen d'en Fernàndez i la seva oposició a que es pugui revisar l'edificabilitat a sa Pedruscada? N'hi ha que es demanen el motiu d'aquest interès de l'ex batle en defensar els interessos de la promotora, com va fer en el ple. Es diuen moltes coses, de fet conten que a la passada legislatura convidava a constructores locals a col·laborar amb aquesta empresa, que no només té el projecte de sa Pedruscada. N'ha executat d'altres a sa Font de sa Cala i en es Coll d'Os.

Un altre comentari que circula pel poble és si no hi ha ningú dins el PSOE local, deixant de banda els que ja han partit, que pugui posar una mica de seny. Els qui anaven dient que Fernàndez no havia fet polítiques de dretes, què en pensen ara? No hi ha ningú al volant disposat a posar peu fiter i frenar aquesta deriva incomprensible?

Per cert, altres coses que s'han sabut és que ni el PSOE ni El Pi varen comparèixer a les comissions informatives convocades per parlar del pressupost i per preparar el ple. No hi anà ningú, ni els titulars ni els suplents, provocant d'aquesta manera la falta de quòrum i que tots els punts del ple s'haguessin de tractar per urgència. La batlessa, que cada dia es sent més còmode amb un micro davant, digué en el ple que el mateix matí en què es celebrava la comissió d'hisenda un dels absents es trobava gaudint d'un esdeveniment d'oci. Idò, això és el que alguns sembla que entenen per “fer feina pel poble”.

Però no podem acabar aquest xiuxiueig, no sabem si el darrer de l'any, sense parlar del tema Agripina, ja que la regidora del PP sembla més tranquil·la. Els seus inicis de legislatura varen ser molt discutits, inclús dins el seu propi partit. Va ser objecte de crítiques a causa de qualque pèrdua de papers en públic i per la seva afició a ser la protagonista de les xarxes socials de l'ajuntament. Però comenten que sempre ha tengut la confiança de la batlessa i que la cosa està ara més calmada tot i que ningú compren l'encapirotament en tenir l'àrea de Joventut.

Els redactors d'aquesta secció publicam els que ens arriba...no ho sabem tot, però ens hi aproximam...No tendrem una periodicitat fixa, però els plenaris continuen sent una bona font per als xiuxiuejos.

BTT & cia