"... la protesta que es durà a terme a Palma a les 18:00 a la Plaça del Tub té com a eix principal la mobilitat sostenible".






Joventut x Clima - Fridays For Future Mallorca convoca la manifestació







Us contactam desde el moviment ecologista-juvenil Joventut x Clima - Fridays For Future Mallorca per comunicar-vos la nostra pròxima data de protesta. El moviment Fridays For Future ha convocat a nivell mundial per aquest divendres 22 d’octubre una nova data de protestes. A Espanya el nostre moviment està en coordinació amb l'associació estatal del ferrocarril que té convocades per aquestes dates (del 18 al 24 d'octubre) accions de protesta a favor del ferrocarril. A més d’això, a Mallorca em d'afegir les problemàtiques ecològiques i socials a les que ens afrontem actualment: l’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan i la situació insostenible dels creuers. És per aquest motiu que la protesta que es dura a terme a Palma a les 18:00 a la Plaça del Tub té com a eix principal la mobilitat sostenible. 

A Mallorca sabem que el transport és el principal sector emissor dels gasos d’efecte hivernacle amb més d’un 50% (exactament un 56% l’any 2017)  i que es preveu que augmentin si es continua amb les polítiques actuals. A les Illes tot i que els polítics varen declarar l’Emergència Climàtica i s’omplen la boca en els seus discursos de paraules com sostenibilitat, no estan complint amb les seves obligacions climàtiques de reducció d’emissions. La nostra comunitat autònoma, contribueix en proporció molt més al canvi climàtic que molts altres territoris i no està complint amb les polítiques europees i científiques que demanen reduir els gassos d’efecte hivernacle com a mínim un 55% per al 2030. 

Són per tots aquest motius i més que el pròxim divendres 22 hem convocat una manifestació que partirà a les 18:00 de la Plaça del Tub fins a Delegació del Govern. En aquesta protesta incloent tota una sèrie de demandes històriques socials i ecologistes, com:

  • La moratòria de la Plataforma contra els Megacreuers, que demana la límitació dels creuers al nostre port amb máxim d’un creuer al día, entre altres coses. 

  • L’aturada de l’ampliació de Son Sant Joan, que exigim a la Plataforma contra l’ampliació de l’aeroport

  • Fomentar i Millorar el tren com a sistema de transport. Així com l’arribada a municipis de Llevant que fa anys que reclama l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Balears i altres moviments com Volem tren de Llevant 

  • Que es deixi d’apostar pel model viari basat en grans autopistes com l’Autopista de Llucmajor-Campos, que es reclama desde la Plataforma contra l’Autopista. 

  • A tot això sumar un estudi ecològic i ambiental real sobre la capacitat que tenen les illes d’acollida de manera ecològica i sostenible els diferents sectors de transport. A més d’un estudi sobre l’impacte que tenen i que planteji com reduir les emissions del seu sector.