La Creu Roja ofereix informació per combatre l'onada de calor i els problemes físics que se'n deriven


 

Creu Roja activa, durant els mesos d’estiu, un servei gratuït informatiu, a través de cridades telefòniques i visites domiciliàries, per prevenir i aconsellar sobre els problemes de salut derivats de l’excés de calor.

L’objectiu de la campanya és assegurar-se que la població més vulnerable a les onades de calor es trobin en bon estat de salut. Per això, Creu Roja posa a la seva disposició un telèfon d’atenció gratuït les 24 hores del dia, el 900 22 22 99.

Des de Creu Roja Capdepera, els voluntaris/es realitzen visites a domicili a les persones majors usuàries del servei de teleassistència domiciliària, les donen informació de la campanya i les entreguen un obsequi, enguany un capellet per si han de sortir pel sol. A més, els voluntaris/es també realitzen telefonades de seguiment als majors.

Els voluntaris/es informen als usuaris d’una sèrie de mesures molt senzilles per evitar problemes de salut derivats de la calor, com evitar les hores més caloroses del dia, fer menjars lleugers i beure molt de líquid, entre d’altres.

El passat dilluns 18 de juliol, en un berenar organitzat per Creu Roja Capdepera, els voluntaris/es aprofitaren per fer difusió de la campanya entre els majors que hi acudiren.