“MÉS per Capdepera ha presentat dues mocions per ser debatudes i votades en el Ple de febrer: una per declarar la senyera com a d'interès local; i una altra contra el projecte de Llei sobre l'Avortament”.


 

         MÉS per Capdepera ha presentat dues mocions per ser debatudes i votades en el Ple ordinari del mes de febrer. Una d'elles fa referència a la Llei de Símbols i demanam que la senyera sigui declarada per l'Ajuntament com a d'interès general municipal atesa la seva relació històrica i simbòlica amb el poble de Capdepera des de que a l'any 1231 el Rei Jaume I signàs en el nostre municipi el Tractat de Capdepera amb els musulmans de Menorca. Una relació que s'ha extès fins els nostres dies i que fa de la senyera quatribarrada un símbol utilitzat de forma habitual i en el marc de la màxima normalitat tant per les institucions públiques com per la gent del carrer. Tot i els intents del Govern Bauzà per impedir mitjançant Decret que els símbols d'interès local puguin ser utilitzats amb normalitat des de MÉS pensam que aquest acord és i serà molt important per al futur immediat tota vegada que l'actual Govern té els dies comptats.

         Per altra banda també presentam una moció de rebuig al projecte de Llei que sobre l'Avortament està trasmitant el Govern central i que suposa un atac directe a la llibertat de les dones per decidir sobre el seu propi cos. Aquesta llei situaria l'Estat espanyol 40 anys enrera i a la coa d'Europa en el tema de l'avortament. A la moció es demana que es requereixi al Govern central perquè retiri la llei i perquè posi a disposició de les dones i famílies amb fills que pateixen malformacions i greus malalties tots els recursos per atendre a aquestes persones, recursos que precisament s'han retallat en els darrers anys.

         Horts urbans. Des de MÉS per Capdepera volem mostrar la nostra satisfacció per la voluntat de l’equip de govern de posar en marxa a la fi els horts urbans a Capdepera, una proposta realitzada per MÉS fa prop d’un any juntament amb altres vuit idees a executar a cost zero en matèria social, de joventut i mobilitat sostenible. Ara cal esperar que l’equip de govern dediqui temps a desenvolupar les altres propostes, que pensam són realistes i assumibles pressupostàriament.

 

 MÉS per Capdepera