A despit del gener, floreix l'ametller



El primer mes de l’any va tirar pel terra tots els refranys que parlen del fred característic d’aquesta època.  El mes de gener seguí la tònica de l’hivern. Temperatures superiors a les normals i poca pluja.


Els dies de pluja van ser sis, alguns inapreciable, recollint-se en total uns 20,8 mm. Gairebé tota la pluja recollida  va caure dia 15 de gener, amb vent dominant de NNE en forma de tempesta (recordeu que va ser el dia de la Picarolada) . La resta del mes gairebé eixut, les quatre gotes de dia 5 de gener (arribada dels Reis) i poca cosa més.

Les temperatures seguiren per damunt dels 16 graus de mitjana la primera setmana del mes, apropant-se als 17 graus els dies  8 i 11 de gener. El dia 16 de gener baixaren les temperatures per sota dels 10 graus , per anar recuperant-se paulatinament durant la segona quinzena de mes.

Pel que fa al vent cal dir que la  primera quinzena enregistrà vents més forts, sobrepassant els 40 km/h  (dies 7, 10 i 11) . Així i tot, dia 16 , coincidint amb el dissabte de Sant Antoni, va ser el dia més ventós amb ratxes que superaven els 50 km/h., amb vent de NO.

L'imatge correspon a Cala Lliteres, dia 16 de gener.

Full de resum del mes de gener 2016, recollida per en Joan Espiritusanto.