Cala Agulla, de juerga en juerga, un reportatge de Biel Capó al Diari de Mallorca on diu:
Creix la moda entre els turistes de llogar en alguns supermercats neveres amb gel i comprar tot tipus de begudes alcohòliques per gaudir de les festes a la platja. Soroll, brutícia i incivisme, objecte de queixes...


Les festes a Cala Agulla, com les d'aquesta fotografia captada fa pocs dies.

 Cala Rajada L'emblemàtica platja de Cala Agulla (municipi de Capdepera) s'ha convertit en els últims anys en el lloc triat per uns turistes 'peculiars'. Es tracta d'alemanys que participen en lligues esportives, majoritàriament d'handbol i que en finalitzar les seves competicions i ser tots de la mateixa regió geogràfica, s'organitzen per passar uns dies de vacances en hotels propers a la famosa platja gabellina.

Aquests grups particulars repeteixen cada començament de temporada, principalment durant el mes de juny i ells mateixos es munten les seves festes de platja. Tot està previst, es tracta de gaudir al màxim i de la manera més econòmica possible. Així, lloguen en alguns supermercats de la zona la seva nevera amb gel i adquireixen tota mena de begudes alcohòliques, tot això per iniciar un dia de platja.

La Policia Local controla els accessos a la platja, en la qual està prohibit introduir ampolles de vidre, però molts eludeixen els controls, generalment accedint a la platja a través del sistema dunar o fora de l'horari de patrulla policial, que ja tenen controlat.

A mesura que transcorre el dia augmenta el consum d'alcohol, generant molèsties entre els banyistes, pel soroll de la música i els seus balls. Alguns aprofiten la terrassa d'un dels xiringuitos per després de dinar seguir la festa i la ballaruga, entre anades i vingudes de la platja on es troba part el grup.

Arribada la tarda, el consum d'alcohol deixa efecte en els joves turistes fins al punt de realitzar les seves necessitats en la mateixa platja o en el sistema dunar, sense arribar als banys.

Aquests fets a més de les molèsties, dupliquen les deixalles que s'acumulen a les papereres de la platja o en els contenidors dels xiringuitos, fins al punt que, aquests dies, la recollida d'escombraries arriba a duplicar respecte a la d'un dia normal .

En declaracions a aquest diari, l'alcalde, Rafel Fernández (PSOE), va reconèixer que aquest grup de gent ha causat molèsties i que el consistori ha rebut queixes de les festes, el que ha portat al fet que es prenguin cartes en l'assumpte.

El consistori, governat pel pacte entre PSOE-UCAP-Es Grup, ha augmentat l'horari i les patrulles policials a la platja, ja que segons el primer edil socialista "no estem disposats a tolerar aquestes parties a Cala Agulla".

Tot i això aquest any ja s'han realitzat algunes d'aquestes molestes festes que generalment se celebren de dijous a diumenges i que tenen el seu punt més àlgid a partir de les 18 hores.

Compliment d'ordenances
Pere Fuster, regidor-portaveu del partit Més, a l'oposició de l'ajuntament de Capdepera, creu que la solució passa per fer complir l'ordenança de bon govern, que prohibeix el botellón, l'excés de soroll i el consum d'alcohol en espai públic, entre d'altres moltes regulacions, amb les pertinents sancions econòmiques en cas de cometre infraccions.

Fuster també critica el freqüent excés de sorolls a Cala Rajada, així com l'abusiva ocupació de la via pública en múltiples llocs, com la plaça Mariners.

Així mateix, Més per Capdepera demana al consistori un major control sobre els propietaris i conductors de galeres, per evitar maltractaments o falta de cura dels cavalls. Hi ha mitja dotzena de galeres i el 2013 es van obrir 4 expedients que podrien derivar en multes.

Des de Cap Vermell, que fa molt de temps que denunciam aquests fets, ens alegram que altres mitjans de comunicació es facin ressò d'aquest problema i sol volem afegir que, en el cas de Cala Agulla, els residents de Capdepera ja han optat per no anar-hi a certes hores.