Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 2562
Millorar  la  platja,  aquest  és l’objectiu?

 

per Pep Silva








 

S’han escrit i publicat moltes opinions sobre  Cala Agulla i la seva recuperació, fins i tot els propietaris d’hotel i negocis  han encapçalat una manifestació  per a reivindicar  mesures urgents a la ministra del ram (segons diuen alguns). Aquest  fet a part de legítim i democràtic. La manifestació marca el tarannà dels convocants, les persones que hi anaren  el seu  raonament tindra. Res a dir, tot al contrari , tothom té drets  i deures.

I tot per arribar  a aquest punt en què ens trobam,  després d’una  sèrie de fets  i retrets entre uns i altres,  com si d’una batalla es tractàs, en què ningú escolta a ningú, per bé que jo  crec i estic segur que amb diàleg seria  la millor manera d’arreglar les coses. 

 

 

A les reunions,  tothom parla clar i sap  de què parla?,  o les reunions  es fan per embullar la troca de fil  amb  qui sap  quina finalitat? Vull creure, i això esper,  que sigui per trobar la solució més adient,  en benefici  de la platja  i del  municipi; i en cap cas  per anar  a desgastar un  govern  no gaire amic per qüestió de sensibilitat  diferent.

 

A mi en vénen al cap algunes preguntes  rutinàries,  de sentit comú, i publicades a la premsa,  com per exemple:

 

Per què el  batle, Sr. Gallego,  després d’una reunió a Madrid,  assegura  que  en dues o tres setmanes el tema de la platja estarà  arreglat (mes d’abril )?

 

Realment  arribaren a aquest conclusió, en aquella reunió ?

 

El Sr. Massanet, president de l’Associació Hotelera,  tenia la mateixa opinió que el Sr. Batle ?

 

En cap moment  ha dit el contrari,  sempre  ha assegurat  el compromís de les autoritats d’esmenar  el tema de la platja. Realment,  quin  compromís adquiriren  les autoritats?

 

Amb quina  llengua  parlaven ?  Entengueren  lo mateix  ? 

 

Quant algú  feia un comentari  que contradeia la normativa  de la Reserva Marina,  dins  la reunió, ho denunciaven o  ho  donaven per bo, assumint  l’errada  de normativa? N’eren conscients?

 

Eren conscients  que  la Reserva Marina    una  protecció que no permet  l’extracció  de fons marins ni el transport, ni el seu maneig ?

 

Per què  quan  els membres d’UM  gestionaven  la Conselleria de Medi Ambient  (estiu 2009) i presentaren el pla  per a regenerar la platja del fons  de la mateixa  zona, conseller i tècnics  no eren conscients que el projecte era inviable?

 

Si així fos,  seria  molt greu i  un  fet  de barrut  i al mateix  temps  intentar que pagui el projecte, per cert il·legal  i en contra de normativa,  el Ministeri de Medi Ambient 

 

S’han tengut en compte les opinions del cap de la Demarcació de Costes, Sr. Alomar?

 

Eren viables  les seves propostes?

Tota  normativa  és per a complir-la i aquesta proposta  era inviable  de totes, totes,  tal com ara mateix. O ha canviat la normativa?

 

Els projectes  tenen una  tramitació  establerta, aprovació,  exposició pública, aprovació o rebuig de les esmenes, aprovació definitiva... Tot aquest procediment  no és pot  obviar, ja que seria motiu d’impugnació 

 

Tenien intenció d’obviar el procediment establert?

 

Hi ha  intencions  perverses  en les declaracions   de les persones  amb poder de decisió i fer possible  la  millora de la platja?

 

 

Els propietaris d’hotel  i comerciants  són prou intel·ligents  per saber de què parlen  amb un tema al qual ells mateixos han donat  màxima importància turística i econòmica.