Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 538



CAPITALISME RENOVABLE 


Als inicis de la consciència ecològica se pensava que al desenvolupar-se les energies no contaminants el seu control quedaria en mans de la gent, aprofitant que és pot produir a escala reduïda (particulars, municipis, comarques).

Res més lluny de la realitat. El negoci de les renovables el controlen empreses multinacionals amb el suport dels governs i la població, confiada en que obtindrà energia a bon preu. Criaturetes.

Per Espanya hi pul·lulen Engie, Eni-Plenitude Iberi, EDF-Edison i les autòctones de sempre del mercat energètic: Iberdrola, Endesa-EGPE, Acciona, Naturgy, Capital Energy, X-Elio, Renovalia i Forestalia. Fons d’inversió com Goldman Sachs, EIP, JP Morgan, Brookfield, Foresight Solar Fund Limited, Plenium Partners Asset Management i Copenhagen Infrastructure Partners. I les gestores de plans de pensions com GIP, CDPQ, Brookfield o ISQuared.

Aquests son els propietaris de l’energia que consumim i que netejaran el planeta de combustibles contaminants,  ad majorem gloriam kapitalismus.