Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1637

per Miquel Piris


El debat d'ahir vespre va ser de valium, orfidal i camamilla. No havia vist a ningú trepitjant a l'altre amb tanta insistència des que vaig anar a classes de ball de saló. Com que no el coneixia més enllà de les ficades de pota als informatius, la imatge que tenia de Feijoo era d'una pobra ànima al que li quedava gran el paper. Però ahir va demostrar com ha arribat on és: la seva capacitat per mentir i forçar les situacions amb cara de pòquer (o de ciment armat, segons com es miri) és admirable: que Sánchez governava amb ETA i Puigdemont, ho va dir com 500 pics. La capacitat de mentir sense despentinar-se, a un polític ja se li suposa, tampoc no va dir cap falsedat que no hàgim sentit als mitjans que alimenten el discurs del PP (Antena 3, La Sexta, Telecinco, Cuatro, La razón, El mundo, ABC, La Cope, Onda Cero, etc):

 

-Va mentir sobre la violència de gènere dient que Podemos va ser l'únic que no va signar el pacte d'estat contra aquesta xacra quan, en realitat, qui no l'ha signat és el seu soci d'ultradreta, Vox.

-Va mentir sobre les pensions dient que el PP està a favor de l'increment de les pensions lligades a l'IPC quan, en realitat, va votar en contra.

-Va mentir sobre el cas Pegasus dient que el jutge l'havia tancat perquè Sánchez no col·laborava quan en realitat va ser el govern d'Israel qui ho ha deixat de fer.

-Va mentir sobre els 2.500 habitatges protegits que havia fet a Galícia quan, en realitat, eren al voltant de 10.

-Va mentir quan va dir que Sánchez havia augmentat els impostos als treballadors quan, en realitat, els ha baixat. Als que sí que els ha pujat és a les elèctriques i grans fortunes, i això a Feijoo no li fa gens de gràcia perquè és per a qui fa feina en realitat.

-Va mentir sobre la recuperació econòmica d'Espanya dient que és el darrer de la cua quan, en realitat, va créixer quatre pics més que la mitjana europea.


En definitiva, Feijoo ahir va entrar per la porta gran a l'era Trump en la que ens han immergit a escala planetària. En el debat d'ahir, el candidat popular va mentir descaradament amb la benvolencia dels moderadors del debat (tots dos treballadors de mitjans afins al Partit Popular) que no varen intervenir per rectificar cap de les mentides que va dir perquè, en realitat, estan al seu servei: Feijoo és un empleat més del capital que mou aquest país, sigui una empresa de l'IBEX o la família Berlusconi.

 

Feijoo ha demostrat que la frontera que separa la seva estratègia de la que utilitza l'extrema dreta és finíssima, gairebé inexistent. Ahir es va fer valer davant els seus per demostrar que ell pot ser tan extremista com Ayuso i mentir tan bé com ella. En el debat d'ahir, Feijoo es va coronar com a rei de les fake news. Ara ja li podem dir Alberto Núñez Fakejoo.